CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Flaş Açıklama: Maaşlara Az Zam Yapmak için...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Aykut Erdoğdu, TÜİK tarafından bugün açıklanan yıllık enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Flaş Açıklama: Maaşlara Az Zam Yapmak için...

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Flaş Açıklama: Maaşlara Az Zam Yapmak için...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Aykut Erdoğdu, TÜİK tarafından bugün açıklanan yıllık enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğdu, yıllık enflasyon rakamı tahminlerinin milyonlarca insan için hayal kırıklığı haline geldiğini, ücretlere düşük zam yapılması için resmi enflasyon rakamlarının gerçek enflasyon rakamlarından daha düşük açıklandığını öne sürdü.

 Normal şartlarda enflasyon düştüğünde döviz kurunda da düşüş olacağını, ulusal paranın değer kazanacağını söyleyen Erdoğdu, "Oysa tam tersi bir durum var. Çünkü herkes yalan söylendiğini, istatistiklerle oynandığını biliyor. Hiçbir ekonomik verinin, istatistik bilginin doğruluğu ve güvenilirliği kalmadı. TÜİK'in enflasyon rakamları ile pazar tezgahları ve market raflarındaki enflasyon rakamları arasında büyük fark var. Resmi rakamlar ne söylerse söylesin halk enflasyonun ne oranda yükseldiğini yaşayarak biliyor. Tek gerçek, vatandaşın markete gittiğinde aynı alışverişe 4 ay öncesine göre 2-3 katı para ödediği. Devletin vergilerde yeniden değerleme oranı yüzde 23'ün üstünde iken, köprülere yüzde 43 oranında zam yapılmışken, enflasyonun yüzde 20 olduğuna kimseyi inandıramazsınız." ifadelerini kullandı.

Seçimlere kısa süre kala enflasyon rakamlarının düşük açıklanmasıyla maaşlara yapılan zamların da düşük açıklandığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Açıklanan enflasyon rakamı milyonlar için hayal kırıklığı oldu. Ücretlere düşük zam yapmak için resmi enflasyon rakamları, gerçek enflasyondan düşük açıklandı." dedi.