CHP'de Büyük Gelişme! Tanju Özcan ile Birlikte 13 Kişiye Af Yolu Açılıyor!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarının ardından yaptığı basın açıklamasında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dahil olmak üzere 13 kişinin affedilip yeniden parti üyeliğine kabul edildiğini duyurdu. Yücel, yeni gelişmeleri ve partinin gelecek adımlarını açıkladı.

CHP'de Büyük Gelişme! Tanju Özcan ile Birlikte 13 Kişiye Af Yolu Açılıyor!

50+1 Tartışmaları ve Siyasi Gündem

CHP’li Yücel, 50+1 tartışmalarına vurgu yaparak, “AKP ve MHP arasında tırmanan bu krizin nereye varacağını bilmiyoruz ancak şunu biliyoruz. Biz bu tartışma ve suni gündemlerin tarafı değiliz." Yücel, halkın geçim sıkıntıları ve ekonomik zorluklarla boğuştuğu bir dönemde, siyasi aktörlerin vatandaşı ilgilendirmeyen konularla meşgul olmaması gerektiğini dile getirdi.

Gazze ve Politik Duruş

Gazze konusundaki tutumlarını vurgulayan Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin dünya siyasi partilerine büyük bir görev düştüğünü belirterek kalıcı ateşkes için çağrıda bulundu" dedi. Bosna’daki geçmiş travmaları hatırlatarak, Gazze'de benzer felaketlerin yaşanmaması için herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Asgari Ücret ve Ekonomik Durum

Asgari ücret konusundaki eleştirilerini sürdüren Yücel, “Türkiye’de her 2 kişiden biri asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret, olağanüstü bir durumda olmalıydı, ancak şu anda normalleşmiş durumda. Yoksulluk sınırının 44 bin lira olduğu ülkemizde insanlar 11 bin lirayla geçinmeye mecbur bırakılıyor" diye konuştu.

Parti İçi Süreç ve Gelecek Planları

Yücel, önemli tarihlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Parti Meclisini Sivas’ta toplama kararı aldık ve kuruluş yıldönümümüzü kutlamak için tüzük kurultayı gerçekleştireceğiz. Ayrıca, belediye başkan adaylıkları ve il genel meclis üyesi aday adaylıkları için başvuru süresini 5 Aralık 2024'e kadar uzattık" dedi.

Parti İçi Affetme ve Diyaloglar

CHP'den ihraç edilen isimlerin affıyla ilgili açıklama yapan Yücel, “Partimizin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle bir 100 yıl affı konusunda karar almıştık. Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın da dahil olduğu 13 kişinin, Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi” şeklinde konuştu.

Diğer Siyasi Partilerle İlişkiler

Yücel, diğer siyasi partilerle ilişkileri sürdürdüklerini belirterek, “Mevcut düzenin değişmesi gerektiğini düşünen tüm siyasi partilerle temaslarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde liderlerin bir araya gelmesi bekleniyor ancak şu an için kesin bir tarih vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.