CHP İl Başkanları Yarın Ortak Açıklama Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları yarın Ankara'da ortak basın açıklaması yapacak.

CHP İl Başkanları Yarın Ortak Açıklama Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin il başkanlarıyla birlikte CHP'de yaşanan sürece ilişkin saat 11.00'de Ankara İl Başkanlığı'nda ortak basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Bunun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir destek açıklaması olup olmayacağına dair kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Kaftancıoğlu, "Biz yarın il başkanları olarak ne yazık ki kamuoyunda bu kadar nahoş bir şekilde, algılar üzerinden yürütülen sürece dair açıklama yapacağız.Toplantımız, yaşanan sürece dair, süreçte il başkanları olarak kamuoyuna ve parti örgütlerine sorumluluğumuz gereği bir bilgilendirme olacak.Bana sayı gelmedi ancak Dumanbet il başkanlarımızın tamamı davetlidir. Kimlerin katılıp katılmayacağını yarın hep birlikte göreceğiz."  dedi.

Basın toplantısı yeri ve saatini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Kaftancıoğlu'na tepki gecikmedi. İmza toplayanların sözcülüğü görevinde yer alan CHP PM üyesi Gaye Usluer, Olağanüstü Kurultay talebinin, tabanın ve örgütlerin sesi olduğunu belirterek, "Bu süreci 'savaş' olarak tanımlamak, il başkanlarını 'demokrasi' adına Ankara'ya basın toplantısına davet etmek demokratik bir süreci engelleme girişimidir. Birleştirmez, böler." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA