CHP Genel Başkanı'ndan 'Kurultay' Açıklaması: Tartışma Bitti!

Medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir akşam yemeğinde bir araya gelen CHP Lideri, Muharrem İnce taraftarlarının kurultay arayışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

CHP Genel Başkanı'ndan 'Kurultay' Açıklaması: Tartışma Bitti!

Kurultay tartışmalarının bittiğini, CHP'nin tüm teşkilatlarıyla yerel seçimlere hazırlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kurultay toplanma taleplerini büyük bir dikkatle izledim. Olabildiğince hiçbir yorum yapmadım. Tüzüğe göre yeterli imza toplanırsa kurultayı toplayabileceğimi de söyledim zaten.Farklı rakamların çıkması, genel merkezde hiçbir zaman dillendirilmedi. Genel merkeze ne geldiyse oturuldu, incelendi, gayet net açıklamalar yapıldı. Biz gelen rakamları medyanın da denetimine açtık, arzu eden partililer bakabilirler dedik. Bence o tartışma orada bitti." şeklinde konuştu.  

Yerel Seçimlerde partinin hedefini yüksek tuttuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, teknik değerlendirmelerin parti dışından bir akademisyen tarafından yapılacağını söyledi. Muharrem İnce ile diyaloğun sürüp sürmeyeceğine yönelik kendisine yöneltilen bir soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Olabilir tabi. Muharrem İnce Mobilbahis başka bir partili değil; Cumhuriyet Halk Partili’dir. Yerel seçimler strateji belgesini hazırlamak için bir çalışma yapılacak. Orada yerel yönetimlerde nasıl bir strateji izleyeceğimizi paylaşacağız. Muharrem Bey de bir partili olarak partinin belediye başkanlarının kazanması için çalışacaktır. Diğerleri nasıl çalışıyorsa Muharrem Bey de çalışacak. Muharrem Bey’in geleceğine yönelik kararı benim tek başıma almam doğru değil. Muharrem Bey’in beklentisi nedir önce onu öğrenmem lazım. Beklentisi nedir ona göre oturup karar veririz. Şu aşamada şunu yaparız dersem iradesine ipotek koymuş oluruz." dedi. 

Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili adaylığını düşünmediğini söyleyen CHP Lideri, "Muharrem Bey İstanbul’u ister mi istemez mi bilmiyorum. Öyle bir düşüncem yok. Başarı öyküsü olan birisi olması gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA