CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücretle İlgili Flaş Teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret pazarlıkları başlamadan önce ekonomi ve gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de aylık geliri 673 TL'nin altında 8 milyon 647 bin kişi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, aylık geliri 1000 lira olan dul ve yetim sayısının ise 1 milyona yaklaştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücretle İlgili Flaş Teklif!

Önümüzdeki günlerde 2020 yılı için geçerli olacak asgari ücrete dair pazarlıkların başlayacağını hatırlatan CHP lideri, 2020 yılında asgari ücretin enflasyon baz alınarak belirlenmesi halinde en az yüzde 22.58 oranında zam yapılması gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret şu anda 2020 TL. Türk-İş'in yaptığı açıklamada açlık sınırı 2102 TL. Asgari ücret, açlık sınırının altında. Devlet kendisi açısından, enflasyonu yüzde 22.58 olarak belirledi. O zaman asgari ücrete de yüzde en az yüzde 22.58 zam yapılması ve büyümeden pay verilmesi lazım." ifadelerini kullandı. Eğitim sistemine ilişkin eleştirilerini sürdüren CHP lideri, Türkiye'de çocukların denek olarak kullanıldığını, dünyada bunun eşi benzeri olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Kendi çocuklarını, eğitimde denek olarak kullanan tek ülkeyiz, 4+4+4 sistemiyle tabi ki. Kendi çocuklarımızı denek olarak kullandık. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız işgal etmenize gerek yok. Tek bir şey yapacaksınız, eğitim sistemini bozacaksınız. Yapılan ne? Yapılan da bu. 4+4+4 parlamentodan çıkmasın diye bu konudaki bir çok insanı davet ettim, toplantılar yaptık daha gür bir ses çıksın diye ama olmadı. Eğitim sistemimiz bugün tam bir felaket. Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitime ayrılan kaynaklar son derece düşük" şeklinde konuştu.