CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: AB Ülkeleri arasında Asgari Ücrette Sonlardayız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücrete yapılan zamlara rağmen ekonomik kriz ve artan döviz fiyatları nedeniyle AB ülkelerinin gerisinde kalındığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: AB Ülkeleri arasında Asgari Ücrette Sonlardayız

Avrupa İstatistik ofisi tarafından derlenen verilere göre, 2020'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u eleştiren Ağbaba,  "İki yıla yakındır süren ekonomik kriz ve krize bağlı olarak artan döviz kurları, Türkiye'yi AB üyesi ülkeleri arasında asgari ücret noktasında sürekli olarak geri bir seviyede tutmaktadır" dedi.

CHP'li Ağbaba, asgari ücrete 2020 yılı için yüzde 15'lik zam yapıldığını buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği ülkeleri arasında asgari ücret sıralamasında son sıralarda olduğunu söyledi.

AİLE BAKANI NE SÖYLEMİŞTİ?

Asgari ücretin 2020 yılında brüt 2 bin 943 TL, net 2 bin 324 TL olarak belirlediklerini hatırlatan Bakan Selçuk, Türkiye'de uygulanan asgari ücret politikasının çok sayıda AB ülkesinden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Eurostat verilerinin de bu durumu teyit ettiğini söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 2019 yılında uygulanan asgari ücrete yüzde 15 oranında zam yaparak 2 bin 324 TL'ye yükseltildiğini enflasyondan 3  puan daha fazla artış yapıldığını söyleyerek, Avrupa'da asgari ücreti geçtiğimiz seneye nazaran en fazla yükselten ikinci ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.