CHP'deki Kurultay Restleşmesinde Kritik Hafta

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Yönetimi, 5 günde 604 imzaya ulaşıldığı öne sürülen muhalif kanala 'Getirin imzaları, gereğini yapalım' çağırısını tekrar etti. 'Delegeye baskı' iddialarıysa devam ediyor.

CHP'deki Kurultay Restleşmesinde Kritik Hafta

Diğer yandan kurultay için imza veren yaklaşık 40 delegenin, imzalarını geri çektiği iddialar arasında yer alıyor. 30 Temmuz Pazartesi akşamına kadar delegeleri ikna süreci devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay tartışmaları devam ediyor. Parti yönetiminin kurultay restinden sonra, muhaliflerin yakaladığı rüzgar, etkisini yitirmiş durmda. Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın aktardığı bilgilere göre, genel merkez yönetimi de muhalif kanat da iddiasını sürdürüyor. CHP'li Tezcan, imza toplayanlara çağrıda bulunmuş 'İmza toplayanlar topladığını getirirse gereken yapılacak' demişti.

 Tezcan, "604 imza eğer toplamışlarsa sayıları yatıştırmanın anlamı yok. Getirin derhal kurultayda Perabet toplayacağız denmiştir, bu çağrının yapıldığı yerde delegeye baskıya gerek yok. O nedenle bu tartışmalar anlamsız.Baskı iddiaları doğru değildir. Bu iddiaların partiye yararı yoktur, zararı vardır." şeklinde konuşmuştu. Kurultay için imza veren 40 delegenin imzalarını geri çektiğiyse iddialar arasında. Muhalefet cephesinden Bolu milletvekili Tanju Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin, "İmza veren delegelerimizden imzasını geri çeken yoktur. Delegemiz onurlu insanlardır, sözünün arkasındadır" şeklinde bir açıklama yaptı.

İmza toplama işlemleri için son tarih 30 Temmuz, muhalif kanadın kurultay çağrısının gerçekleşebilmesi için 623 delegenin imzasını alması gerekiyor. Şimdiye kadar 600'ü aşkın imza toplandığı iddia ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA