Cezaevinde İntihar Eden PKK'lı Teröristle İlgili Savcılıktan Açıklama

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan intihar eden bölücü terör örgütü PKK'lı Medya Çınar ile ilgili açıklama geldi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde intihar eden PKK'lı Medya Çınar ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Cezaevinde İntihar Eden PKK'lı Teröristle İlgili Savcılıktan Açıklama

Cezaevinde İntihar Eden PKK'lı Teröristle İlgili Savcılıktan Açıklama

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan intihar eden bölücü terör örgütü PKK'lı Medya Çınar ile ilgili açıklama geldi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde intihar eden PKK'lı Medya Çınar ile ilgili yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, şahsın Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda intiharıyla ilgili maksadını aşan haberler yapıldığı ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine yönelik gerek duyulduğuna yer verilirken, şu ifadeler yer aldı: 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Medya Çınar'ın PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 26 Mayıs 2016 tarihinde gözaltına alındığı, 31 Mayıs 2016 tarihinde 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan' tutuklandığı, açılan kamu davası üzerine yargılanmasına, Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam olunduğu belirlenmiştir.

Ayrıca 25 Mart 2019 tarihinde saat 09.14 sıralarında bulunduğu koğuşun banyo kısmında kendini asmak suretiyle intihara kalkıştığı, durumun koğuşta bulunun diğer tutuklu ve hükümlülerin Ceza İnfaz Kurumu idaresine bildirmesi üzerine olaya müdahale edildiği, saat 09.24 sıralarında Ceza İnfaz Kurumunda hazır bekletilen ambulans ile Mardin Devlet Hastanesine sevkinin sağlandığı, burada yapılan kontrollerde Medya Çınar'ın öldüğü olduğu tespit edilmiştir.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca ivedilikle soruşturma işlemlerine başlanıldığı soruşturmanın titizlik ve hassasiyetle çok yönlü olarak sürdürülmektedir.