Cezaevi İzinleri İçin Umutlandıran Açıklama

Yüzbinlerce mahkumun beklediği haberle ilgili önemli bir açıklama geldi. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, mahkumları umutlandıracak açıklamalarda bulundu.

Cezaevi İzinleri İçin Umutlandıran Açıklama

Pandemi ile beraber izin verilen mahkumların pandeminin uzamasıyla beraber 12 sefer izinleri uzatılmıştı. İzinli olarak ayrılanlardan birçoğu uzun süren bu izin sürecinde kendi hayatlarını kurdu bile. Kimileri evlendi kimileri iş sahibi oldu.

Tekrardan cezaevine girmek istemeyen mahkumlar seslerini duyurmak için miting bile düzenledi. Yapılan çağrı ile beraber mahkumların 31 Mayıs 2022 tarihine kadar cezaevlerine geri dönemleri istenmiş, gelmeyenlerin firari olarak değerlendirileceği belirtilmişti. Peki izinler uzatılacak mı?

Konu ile ilgili Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi kritik açıklamalar kaleme aldı. Bugün yapılacak kabine toplantısında konunun açıklanacağını düşünen Selvi, izinlerin de 1 sene daha uzamasını beklediğini açıkladı.

İşte Abdulkadir Selvi’nin O Kritik Açıklamaları

Mahkumlara İzin Çıkacak Mı?

PANDEMİ sürecinde yarı açık cezaevindeki mahkûmlara denetimli serbestlik kapsamında izin çıkmıştı. 15 Nisan 2020 tarihinde başlayan izin sayesinde açık cezaevindeki mahkûmlar ailelerine kavuştular. Şimdiye kadar 12 kez uzatılan bu uygulamadan toplam 200 bin mahkûmun yararlandığı düşünülüyor. Ama COVID-19’un tehlike olmaktan çıkmasıyla birlikte pandemi izinlerinin de sonuna gelindi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 31 Mayıs’ta cezaevinde olmak üzere geri çağırdı. Bu arada 2 yıllık süre zarfında mahkûmlar bir ölçüde toplumsal hayata uyum sağladı. İşyeri açanlar oldu. Ailesiyle birlikte yeni bir hayat kurdular. Bunlar cezaevine dönünce her şey başa dönecek ve toplumdan kopacaklar.

Cumhurbaşkanı Açıklayacak

Bugün yapılacak olan Kabine toplantısında bu konu ele alınacak. Alınan karar Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Mahkûmların geri dönüşlerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olmak üzere 1 yıl daha ertelenmesi bekleniyor.

Peki nasıl bir yöntem izlenecek? Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. 31 Mayıs tarihine az bir süre kaldığı için düzenlemenin Meclis’te görüşülen Avukatlık Kanunu’na bir önerge ile eklenmesi bekleniyor. Böylece mahkûmların cezaevlerine dönüşleri 1 yıl daha ertelenmiş olacak. Düzenlemede izinliyken suç işleyenler bundan yararlanmayacak şeklinde bir ayrıma gidilmeyeceği belirtiliyor. Çünkü izinli olduğu sürede suç işleyenlerin zaten yakalanarak kapalı cezaevine gönderildiği ifade ediliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /