Çevre ve Şehircilik Bakanı:Depremde 22 Kişi Yaralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli Acıpayam'da sabah saatlerinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı şoklar neticesinde 22 vatandaşın yaralandığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı:Depremde 22 Kişi Yaralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı:Depremde 22 Kişi Yaralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli Acıpayam'da sabah saatlerinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı şoklar neticesinde 22 vatandaşın yaralandığını açıkladı. Acıpayam'daki depremin Türkiye'deki deprem gerçeğini bir kez daha herkese hatırlattığını söyleyen Bakan Kurum, ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 193 bina, hafif hasarlı 132 binanın olduğunu söyledi. Acıpayam'daki depremlerde şimdiye kadar 22 vatandaşın yaralandığına dair bilgi alındığını belirten Bakan Kurum şu şekilde konuştu: 

Bugün Denizli Acıpayam'da bir deprem meydana geldi, deprem gerçeğini bugün bize bir daha hatırlattı.

5,5 şiddetinde oluşan depremde ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 139 binamız var, hafif hasarlı 132 binamız var, yıkık da 7 binamız olmak üzere toplamda 278 yapıya ilişkin tespitler yapıldı. Bunlar ön tespitler, arkadaşlarımız 5 bölgede sahadalar, tespitlere devam ediyorlar.

22 tane de yaralı vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA