Çetin Arık: KPSS'de Başarılı Olmalarına Rağmen Atanamıyorlar!

Kayseri milletvekili Çetin Arık, fizyoterapistlerin atama beklentilerini TBMM'ye taşıdı.

Çetin Arık: KPSS'de Başarılı Olmalarına Rağmen Atanamıyorlar!

Kayseri milletvekili Çetin Arık, fizyoterapistlerin atama beklentilerini TBMM'ye taşıdı.

06 Aralık 2018 Perşembe 19:36
Çetin Arık: KPSS'de Başarılı Olmalarına Rağmen Atanamıyorlar!

Kayseri milletvekili Çetin Arık, 2012 ile 2016 yılları arasında mezun olan fizyoterapist sayısında yüzde 300'den fazla artış meydana geldiğini fakat söz konusu gençlerin mezuniyetlerinin ardından işsizlikle karşı karşıya kaldıklarını, kamuda ve özel sektörde istihdam şansı yakalayamadıklarını söyledi.

KPSS'de başarı sıralamasında üst sıralarda yer almalarına rağmen kamuda atama şansı bulamayan fizyoterapistlerin açılan okul sayısı, artan mezuniyet sayısı, çeşitli çalışma alanlarına, kamudaki ihtiyaca paralel alım yapılmalarını talep ettiğini söyleyen Kayseri Milletvekili Arık, "Fizyoterapistler feryat ediyor. 2012-2016 tarihleri arasında mezun olan fizyoterapist sayısında yüzde 300'den fazla artış varken bu arkadaşlarımızın istihdam oranları sürekli gerilemektedir. KPSS'de başarı sıralamasında üst sıralarda yer almalarına rağmen bir türlü atanamayan fizyoterapist kardeşlerimiz, açılan okul sayısına, artan mezun sayısına, çeşitli çalışma alanlarına, kamudaki ihtiyaca paralel alım yapılmalarını talep ediyorlar. Ortopedik, nörolojik, kardiyolojik, pulmaner, pediyatrik hastaların tedavisi için fizyoterapist şart ama yeterli sayıda olmadığı için hastalarımız sıra bekliyor. Hem hastalarımızın sıra beklememesi hem de kardeşlerimizin istihdam edilmesi için acilen atama yapılmalıdır, fizyoterapistlerin feryadına kulak verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

Son Güncelleme: 06.12.2018 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sosyolog 2018-12-06 19:49:40

sayın site editörü sosyologlarıda haber yapsanız birikmiş binlerce atama bekleyen sosyolog var en az 3 bin kadro istiyoruz