Cemal Kaşıkçı Olayında Ses Kayıtları: Önce Parmaklarını Kestiler Sonra...

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın öldürülmesi ile ilgili yeni delillere ve ses kayıtlarına ulaşıldı. Ses kayıtlarında vahşetin tablosu ortaya çıktı.

Cemal Kaşıkçı Olayında Ses Kayıtları: Önce Parmaklarını Kestiler Sonra...

Son günlerin gündem konusu olan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın öldürüldüğü ipuçlarına önceki gün ulaşıldı.

2 Ekim günü Arabistan 'ın İstanbul Başkonsolosluğu 'na giden ve ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralanmaya devam ediyor.. Yeni Şafak'ta bugün yayımlanan yeni haberlerde, ses kayıtlarının ortaya çıktığı bildirildi. Bunlardan ilki, hemen Riyad'a kaçan başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında yapılmasını istiyor. Cevap "Yaşamak istiyorsan sus!" oluyor.

ÖNCE İŞKENCE EDİYORLAR

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Kaşıkçı 'nın öldürülmesi için aralarında Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy'nin de bulunduğu 15 kişilik bir infaz timi oluşturdu ve İstanbul' a gönderdi. Konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı, bu infaz timi tarafından burada yakalandı. Edinilen bilgilere göre Kaşıkçı 'ya korkunç işkenceler yapıldığı öğrenildi.

ÖNCE PARMAKLARINI KESTİLER

Sorgu başladıktan sonra işkencelere de başlayan ekip, Kaşıkçı 'nın önce parmaklarını kesti. Daha sonra ise başını keserek onu öldürdü. Ortaya çıkan sees kayıtlarında Başkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diyor.

DÜNYA BASINI NE DİYOR

Uluslararası haber ajansları ise ülkemiz kaynaklarından edindikleri bilgilere göre çeşitli iddialarda bulundu. Amerikan haber ajansı AP, başkonsoloslukta yapılan aramada Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu duyurdu. CNN International da Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cansız bedeninin parçalara ayrıldığını belirtti. Amerikan haber kanalı, parçalara ayrılan cesedin ne yapıldığına ilişkin yorum yapılmadığını bildirdi.

7 DAKİKADA CESEDİ PARÇALADILAR

Katar merkezli El Cezire kanalı cinayet anına ilişkin detaylar verdi. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı konsolosun odasında öldürüldü ve cesedi 7 dakikada burada parçalara ayrıldı. Cesedi parçalama işlemini ise Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy'i gerçekleştirdi. Suudi otopsi uzmanı bu kan donduran işlemi gerçekleştirirken yanında bulunan diğer Suudilere müzik dinlemeleri tavsiyesinde bulundu.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA