Cemal Kaşıkçı'nın Cesediyle İlgili Dışişleri'nden Yeni Açıklama: Hala Bulunamadı

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ajanları tarafından İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğunda vahşice katledildiği belirtilen Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin hala bulunamadığını açıkladı.

Cemal Kaşıkçı'nın Cesediyle İlgili Dışişleri'nden Yeni Açıklama: Hala Bulunamadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan ajanları tarafından İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda vahşice katledildiği belirlenen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü , emniyet ve istihbarat teşkilatlarının çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Olayın sorumluları Suudi Arabistan'da tutuklandı. Onların da yürüttüğü bir soruşturma var. Bu konuda başsavcıların bilgi paylaşımı ve birlikte çalışmalarının da faydasını görüyoruz. Bu iş birliğinin devam etmesi gerekiyor ama zamana yayma ya da oyalama gibi olmasın. Bizim derdimiz bu. Bir an önce bu soruşturma neticelensin. Tüm dünya merak ediyor. Tüm gerçekler ortaya çıksın." ifadelerini kullandı.

2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na nişanlısı Hatice Cengiz ile giden, nişanlısını kapıda bırakarak içeriye giren Kaşıkçı, bir daha buradan çıkmamıştı. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Suudi Arabistan Krallığı, cinayet iddialarını başlangıçta kesin bir dille reddetmiş ve Kaşıkçı'nın konsolosluktan ayrıldığını öne sürmüş, fakat cinayeti işlediği belirtilen ajanların fotoğrafları servis edilince vahşi olayı kabullenmek zorunda kalmıştı.

Suudi Prens'in Umursamaz Tavırları Sürüyor

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Selman, geçtiğimiz günlerde Çöl davosu olarak nitelendirilen sempozyumda daha önce alıkoyduğu belirtilen Lübnan Başbakanı Hariri'yle ilgili Cemal Kaşıkçı olayına gönderme yaparak 'Bakın 2 gün burada, kaçırıldı sanılmasın' demiş, ardından kahkaha atmıştı. Suudi kraliyet ailesine muhalefet ettiği belirtilen isimler yurtdışı ve Suudi Arabistan'da bir bir ortadan kaybolmaya devam ediyor.