Çatışmaya Hazırız Diyen Yunanistan'a Hulusi Akar'dan Cevap

Önceki gün Yunanistan Savunma Bakanı küstah açıklamalarda bulunmuş ve bir gerilim olması durumunda Türkiye ile çatışmaya hazır olduklarını söylemişti. Bu açıklamaya Hulusi Akar 'dan cevap geldi. 

Çatışmaya Hazırız Diyen Yunanistan'a Hulusi Akar'dan Cevap

Hulusi Akar 'dan yunan savunma bakanına cevap.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile hudut bölgesini ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada önemli görüşmelerde bulundu. 

Bölgedeki komutanlarla konuşan Bakan Akar, son durum hakkında bilgiler altı.  Burada bir açıklama yapan Bakan Akar, "Milletimizin 'peygamber ocağı' dediği Türk Silahlı Kuvvetlerinin pak, temiz olması lazım. Bu konuda herkese görev düşüyor. FETÖ ile ilk günden itibaren yapılan mücadele var. Artan şiddet ve tempoda bu vazife devam ediyor. Bu kriterler gelişiyor, geliştiriliyor. Ona göre tedbirler alınıyor. Bu konuda komutanların personelleri hakkındaki kanaatleri de çok önemli. Adli makamlarla, istihbarat makamları ile yakın ilişki içinde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. 

YUNAN BAKANA CEVAP

Yunan bakanın önceki günkü küstah sözlerinin sorulması üzerine Bakan Hulusi Akar şu cevabı verdi:

"Türkiye olarak, silahlı kuvvetler olarak Türkiye 'nin Ege 'deki , Doğu Akdenizdeki, Kıbrıs'taki sorunlarımızı uluslararası hukuka uygun bir şekilde çözmek istiyoruz" dedi. "

Bakan açıklamasının devamında, "Hiçbir şekilde kimseyi tahrik etmeden, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeden , barışçıl yollarla tüm sorunları çözelim " dedi. 

ANKARA'YA BEKLİYORUZ

Bakan Akar açıklamasının sonunda Yunan heyetini Ankara'ya bekliyoruz. dedi ve  "Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve menfaatlerini korumakta son derece azimli ve kararlıyız" ifadelerini kullandı.

YUNAN BAKAN NE DEMİŞTİ?

Yunan savunma bakanı Panagiotopoulos'a, bir askeri çatışmaya hazır olup olmadıkları sorusu soruldu. "Tam olarak öyleyiz" diyerek bu soruyu yanıtlayan Panagiotopoulos, şunları söylemişti:

“Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Elbette bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yapmak istemiyoruz, ancak egemenlik haklarımızı azami derecede korumak için mümkün olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını sağlamak istiyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA