Çalışma Bakanından Son Dakika EYT ve Asgari Ücret Açıklaması

2023'e sadece sayılı günler kala hükümetin gündemi yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle de Türkiye'de sabırsızlıkla bekleyen milyonlarca vatandaş; EYT düzenlemesi ile asgari ücret hakkında çalışmaların yapılıp bir an önce 2023'te emekli olup ya da asgari ücretle çalışanların zamlı maaşlarını almaları bekleniyor. Hükümet kanadından asgari ücret ve EYT ile ilgili sık sık açıklamalar yapılırken gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilginin yapacağı açıklamalara çevrili. Mi

Çalışma Bakanından Son Dakika EYT ve Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları şöyle;

“işverenlerimizin ve işletmelerimizin ödeyebilecekleri bir ücret seviyesinin olması. İşletme olmaz ise eğer işveren olmaz ise eğer o halde işçi olamaz. İşçimize rahat nefes aldıracak ve tahribatı onaracak bir askeri ücret rakamının da aynı şekilde bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim aralık ayı içerisinde bitirip Allah'ın izniyle teknik çalışmalarını tamamladıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne arkadaşlarımız ile ve Yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmaları EYT ile alakalı tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı sebebiyle 8 Eylül 1999 öncesi olduğu için o yıl falan işletmede çalışmış sigortalı işçilerde bu çok yaygın, kayıt dışında kalanların ise kayıt için alınması ve dijital ortama aktarılması hususunda çalışmalarımız devam ediyor.”

Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, asgari ücret tespit komisyonunun en son söyleyeceği rakamın üzerine bir jest yaparak okkalı bir rakam söylemesi ve böylece asgari ücret tutarını yüksek bir rakamda belirlemesi amacıyla vatandaşlar heyecanla bekliyor. Diğer taraftan aralık ayı sonu itibariyle emeklilikte yaşa takılanlar hususunun tamamlandıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde tartışması ve onaydan geçmesi gerekiyor.