Büyükelçi ve AK Parti Milletvekilinin Akrabası Danışman Oldu

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama, gündemde geniş yer buldu ve tepki çekti.

Büyükelçi ve AK Parti Milletvekilinin Akrabası Danışman Oldu

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın yaptığı atama büyük tepki çekti.

Mariam Kavakçı önceki gün yayımlanan atama kararı ile Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına atandı ve aynı aileden 3'üncü kişi devlet kadrosunda üst makamlara atandı.

Merve Kavakçı Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi iken, Ravza Kavakçı ise Merve Kavakçı'nın kızkardeşi olup Ak Parti 25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapıyor.

8 Ocak 2019 Salı günü  Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakcı Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atandı.

Devlet görevi alanların yakınlarının da Devlet görevi alması, askeri, siyaset ve bürokraside görülen önemli bir hastalık olarak son dönemlerde dikkatleri çekiyor. 

Ehliyet ve liyakat yerine, soyadı atamalarına artık bir an önce son verilmeli ve artık devlet kurumlarına yapılacak atamalarda liyakat esas alınmalıdır. 

Cumhurbaşkanlığınca yapılan bu atamalar, belediyelerde üniversitelerde yaşanan nepotizm vakalarına örneklik oluşturmakta ve hak edenin yerine tabiri caizse torpillinin atanmasına yol açmaktadır.

22-23 yaşında üniversiteden derece ile mezun olup, idealleri olan çocukların geleceğe olan güvenlerinin sağlanması adına bir an önce sadakate değil artık ehliyet ve likayete göre atamalar yapılmalı, hak edenlerin devlete alınması gerekmektedir.

MARİAM KAVAKÇI'NIN İNSTAGRAM HESABINDAN YAYINLAYIP DÜN SİLDİĞİ FOTOĞRAFLARI