Büyükçekmece'de Helikopter Kazası!

Eczacıbaşı Grubuna ait helikopter sabah saat 11.20 sıralarında Büyükçekmece'de düştü.Helikopterin Eczacıbaşı Grubunun Bilecik Bozhüyük'deki fabrikasına gitmekte olduğu ve kazada 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.Detaylar haberimizde

Büyükçekmece'de Helikopter Kazası!

Bu sabah İstanbul’da bir helikopter kazası meydana geldi. İstanbul Atatürk Havalimanından Bilecik’in Bozhüyük ilçesine gitmek için havalanan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter saat 11.20 sıralarında Büyükçekmece’de düştü. Olayda 5 yolcu hayatını kaybetti 2 yolcunun ise kayıp olduğu bildirildi. Kayıp olan yolcuları arama çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN kaza ile ilgili olarak "İlk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Başsavcımız, adli tıp kurumu uzmanları ve yetkililer olay yerinde incelemelerde bulunuyor.’’ şeklinde konuştu. Vali ŞAHİN ayrıca kazanın nedeninin henüz belli olmadığını ve kaza kırım ekibinin olay yerinde incelemelerinin devam ettiğini uçaktaki 2 kişi hakkında net bilgi alınamadığını açıkladı. Düşen helikopterde Eczacıbaşı Grubunun üst Kalebet düzey yöneticileri olduğu öğrenilirken yolculardan 4 ünün Rus 1 inin Türk olduğu ayrıca helikopterde Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut isimli 2 pilotun da bulunduğu açıklandı. Hayatını kaybeden kişilerin kimlikleri belli oldu. Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen, Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraganın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Eczacıbaşı Holdingten kaza ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde’’ Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.'ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük'e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30'da Büyükçekmece'de düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.’’

Helikopterin düşme nedeni hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak olayın görgü tanıkları hava şartlarının uçuşa müsait olmadığını belirttiler.

Kamubulteni.com KONYA