Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Kimdir?

Prof. Dr. Adem Korkmaz, Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Kimdir?

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adem Korkmaz atandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Prof. Dr. Adem Korkmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onayı ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı.

PROF. DR. ADEM KORKMAZ

1971 senesinde Burdur’un Ağlasun İlçesinde dünyaya gelen Korkmaz, İlk ve orta öğrenimimi aynı ilçede, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1993 'de yaptı.

Yüksek Lisansını 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde, Doktora çalışmasını ise 2001 yılında İstanbul Üniversitesinde yapan Korkmaz,  2007 'de Doçent, 2012'de ise Profesör oldu.

Ağlasun Meslek Yüksekokulu bünyesinde üniversitenin kuruluş süreci dönemi olan 2003-2006 yılları arasında müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerini yapan Korkmaz, 2008 yılında da Isparta Aksu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yaptı.

2009 yılında Çalışma Bakanlığı Ulusal İstihdam Stratejisi hazırlık komisyonunda “İnşaat Sektör” raportörü olarak görev yapan Korkmaz, 2012-2013 yıllarında 10. Kalkınma Planını hazırlığı sürecinde “istihdam ve Çalışma Hayatı” özel ihtisas komisyonu raportörü olarak görev yaptı.

İŞKUR Genel Kurulu üyeliği, Kosgeb Proje Değerlendirme Kurulu Üyelikleri ve TÜBİTAK proje değerlendirme kurullarında göreler yapan Korkmaz, 2009-2012 yıllarında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreter oldu.

2013 yılında AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı – Kent Ekonomileri Forumlarında Burdur ve Hatay Sorumlusu olarak görev yaptı. 2014’den bu yana Ekonomi İşleri Başkanlığı – Ekonomi Danışma Kurulu Üyeliği görevi devam etmektedir. Aynı zamanda halen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Burdur Bölgesi Odalar ve Borsalar Akademik danışmanı olarak görev yapmakta.  Evli ve 3 çocuk babası. 14 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA