Burcu Köksal'dan MHP'li Öztürk'e Sert Tepki: Milletin Sorunları 'Sulandırma' Olarak Görülemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda 3600 Ek Gösterge önerisiyle ilgili MHP'li Halil Öztürk'ün, 'Komisyona gerek yok, kanun teklifi gelsin, diğer partiler bu konuları sulandırıyor' şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

Burcu Köksal'dan MHP'li Öztürk'e Sert Tepki: Milletin Sorunları 'Sulandırma' Olarak Görülemez

3600 ek göstergenin milyonlarca insanı ilgilendirdiğini söyleyen Burcu Köksal, "Bizim görevimiz milletin dertleriyle dertlenmek, milletin dertlerine çare aramak, çözüm bulmak. Dolayısıyla bugün burada konuştuğumuz 3600 ek gösterge, milyonlarca yurttaşımızı ilgilendiren bir sorun, kanayan bir yaraya dönüşmüş durumda; her seçim döneminde hatırlanıp, her seçim döneminde AKP tarafından ve birçok siyasi parti tarafından seçim beyannamesine alınıp, söz verilip, burada AKP tarafından seçildikten sonra unutulan, es geçilen bir vaat.Bize yurttaşlarımızın hemen hemen her gün talepte bulundukları bir sorun ve biz milletvekili olarak bu kadar milyonlarca yurttaşımızı ilgilendiren, dertlendiğimiz bir konuyu sulandırma olarak görmüyoruz. Siz Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletin sorunlarının Mecliste araştırılmasını sulandırma olarak görebilirsiniz, milletin sorunlarıyla ilgilenmeyebilirsiniz ama biz milletin vekilleri olarak milletin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye, gerçek sorunlarının Türkiye Büyük Millet Meclisinde araştırılmasını istemeye, çözüm önerisi getirmeye her zaman devam edeceğiz." dedi.

MHP'li Halil Öztürk, tekrar söz alarak, konunun Köksal tarafından yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. O bakımdan, bizler sadece ve sadece milletvekili olarak -sadece siz milletvekili değilsiniz- doğrudan milletin sorunlarıyla ve bu sorunları içselleştirerek siyaset yapıyoruz. Dediğimiz gibi, bunlar kanun teklifidir, bunların yasalaşmasını istiyoruz. Beş ay bir zaman kaybetmenin anlamı yok." dedi.

MHP KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ HALİL ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?