Bunları yapmayan EYT biletini kaybedecek! SGK uzmanı madde madde açıkladı

Eğer koşulları sağlamıyorsanız EYT'den faydalanamayacaksınız! Özgür Erdursun kritik açıklamalarda bulundu! Detaylar haberimizde.

Bunları yapmayan EYT biletini kaybedecek! SGK uzmanı madde madde açıkladı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekliliğe gün sayan kişilere dikkat çekici bir uyarıda bulundu. Özgür Erdursun "EYT'den kim emekli olmak istemez ki?'' diyerek her noktayı anlattı.

EYT İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR NELER

EYT yönetmeliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından milyonlarca kişi emekli olurken, SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan EYT'den yararlanmak isteyen ancak şartları taşımayan vatandaşlara kötü haber var. Özgür Erdursun, "8 Eylül 1999'dan sonra memur olup askerlik hizmetini daha önce tamamlayanlar, SSK ve Bağ-Kur gibi askerlik borçlarıyla askerlik sürelerini hızlandıramazlar." dedi. Twitter hesabından açıklama yapan Erdursun şunları söyledi: "Emeklilik ödeneği öderken borç alan veya bir gün bile yurt dışında çalışan, sosyal yardım veya işsizlik ödeneği alan kişiler, emekli olmaya yetecek kadar para kazanmış olsalar bile emekli olamazlar. 

EYT İçin Gerekli Koşullar Neler

1 Ekim 2008 tarihinden önce ortağı olduğunuz bir şirkete ortak olduktan sonra sigorta yaptırmış olsanız ve 1 Ekim 2008 tarihinden sonra ilk kez sigorta yaptırmış ve daha sonra o şirkete ortak olmuş olsanız bile günler ve 9 bin Bağ-Kur veya SSK'nın son 1261 gününü, son 2 bin 520 günde kalsanız bile gün tamamlayamaz. 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj veya eğitimini tamamlayanlar, 8 Eylül 1999 tarihine kadar tüm sigortalarını yaptırmadıkça Staj ve Eğitim Sigortası ile EYT'li olamazlar. Prim süresi dolsa dahi EYT'den emekli olamazsınız. Fiilen bir işi olmaksızın sigortalı olarak kayıt yaptıran ve çalışma belgesinde o işe ait "Ş" ve "K" harfleri bulunan kişinin iş sözleşmesi ile ilişiği kesilir. , bu günler iptal edilse bile. Eksik primleri ödemeden emekli olamaz."