Bugüne Kadar Sınır Dışı Edilen Suriyeli Sayısı Kaç? Bakan Soylu Duyurdu!

Son günlerin tartışma konusu olan Suriyeliler ile ilgili olarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugüne kadar sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı.

Bugüne Kadar Sınır Dışı Edilen Suriyeli Sayısı Kaç? Bakan Soylu Duyurdu!

Dün İstanbul Bağcılar'da kendisine ait işyerinin önünde oturduğu yerden etrafa tehditler savuran Suriyeli iş yeri sahibi hakkında sınır dışı kararı verilmesinin ardından Suriyeli meselesi yine gündeme geldi. Suriyeliler tartışması sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Suriyeliler ile ilgili olarak önemli açıklamalar geldi. 

2016 yılından bu yana 19 bin 336 Suriyeli sınır dışı edildi.

Son günlerin tartışma konusu olan Suriyeliler ile ilgili olarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2016 yılından bugüne kadar toplamda 19 bin 336 Suriye vatandaşının aşayişte yaşanan sorunlar sebebiyle sınır dışı edildiğini söyledi. Soylu 2020 senesinde Avrupa ülkelerinde sınır dışı edilme oranı yüzde 18 iken, bizin ülkemizde geri göndermenin yakalanan Suriyeliler içinden yüzde 40 olduğunu vurguladı. 

2022 yılında ki istatistiklere değinen Bakan Soylu,2021 yılının aynı dönemine göre sınır dışı başarı oranının yüzde 73 artışla, yüzde 41'e yükseldiğini ve sayınında 20 bin 636 olduğunu vurguladı.

Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 3,5 milyon

Ülkemizdeki Suriyeli sayısınada değinen Bakan Soylu, Göç idaresinden alınan verilere göre şu anda ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli vatandaşların sayısının 220 binden 3,5 milyona çıktığını açıkladıç Bakan Soylu, ülkemizin eşine az rastlanan bu kitlesel göç karşısında attığı adımla sayesinde süreci sosyal ekonomik veya güvenlik noktasından herhangi bir zafiyete mahal vermeden yönetebildiğini sözlerine ekledi.