Bugün Cuma Namazı İptal mi , Evden Cuma Kılınır mı? İşte En Güzel Cuma Mesajları Resimleri 3 Hafta Cumaya Gitmeyince Ne Olur?

Cuma namazı günü geldi. Ancak corona virüsü nedeniyle camiler bugün kapalı olacak. Cuma namazlarını evden kılınması istendi. Peki evden Cuma Namazı nasıl kılınır? İşte en güzel cuma namazı mesajları.

Bugün Cuma Namazı İptal mi , Evden Cuma Kılınır mı? İşte En Güzel Cuma Mesajları Resimleri 3 Hafta Cumaya Gitmeyince Ne Olur?

20 Mart en güzel Cuma mesajları.

İslam Alemi tarafından mübarek olarak görülen haftanın Cuma günü geldi. Cuma geldi ama buruk bir cuma günü geçireceğiz. Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan corona virüs nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yaptı ve Cuma kararını açıkladı

TÜRKİYE 'DE VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce bir açıklama yaptı ve Türkiye 'de coronadan ölenlerin sayısının 4 'e çıktığını , vaka sayısının ise 359 'a çıktığını söyledi. 

3 HAFTA CUMAYA GİTMEYEN DİNDEN ÇIKAR MI?

Hadislerde 3 defa üst üste cumaya gitmeme , münafıklık alameti olarak adlandırılır. Dinden çıkarsın tabiri yanlıştır. Ancak mazeret olmadan 3 hafta cumaya gitmeyen münafıklık yoluna girer.

DİYANET 'TEN CUMA KARARI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklere gönderilen yazıda "Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır." denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı yeni tedbirler çerçevesinde Cuma günü ve kandil gecesi cami ve mescitler kapalı tutulacak ve Cuma namazı için sala okunmayacaktır. Bu geçici tedbirler hepimizin sağlığı için. Başkalarının sağlığını korumak kul hakkıdır. Riayet edelim."  dedi.

CUMA NAMAZI EVDE NASIL KILINACAK?

Cuma namazı yerine evde öğle namazı kılınacak. Konu ile ilgili konuşan Diyanet İşleri Başkanı şunları söyledi:

"İnsanların toplu halde bulundukları ortamlar virüsün yayılımı için uygun ortamlar olarak görülüyor. Yüksek risk oluşuyor. Ülkemizde vaka sayısının artması ile birlikte, kamu otoriteleri kapsamında birçok organizasyon iptal edilmiştir. Bu durum dikkate alındığında, camide cemaatle namaz kılınması ile birlikte riskin artabileceği anlaşılmaktadır. Bu itibarla insanları tehlikeye atacak durumlara din izin vermez.

Peygamber Efendimiz veba hastalığı çıkarsa oraya girmeyin diyerek karantinaya dikkat çekmiştir. Bulaşıcı hastalık taşıyan bir kişi sağlam kişinin yanına gitmesin diyerek önlemin gereğini vurgulamıştır. Bu durumlarda namazların evde kılınmasına dair uygulamalar biliniyor. İslam alimleri toplu halde eda edilen ibadetlere sağlıklı olmanın yanı sıra başkasına zarar vermemenin gerekli olduğunu ifade etmiştir. Coronavirüs riski kalkana kadar Cuma namazına cemaatle kılınmasına ara verilmiştir.

Ülkemizde ve tüm dünyada rastlanan corona virüsü salgını nedeniyle Cuma namazlarının camilerde bir süre kılınmaması kararı verilirken hastalığın yayılmaması nedeniyle yapılan karantina kapsamındaki kişilere Cuma namazı farz değildir.

Bu nedenle kişiler evlerinde öğle namazını kılabilir."

RESİMLİ CUMA MESAJLARI