Bu Ürünlerde At ve Domuz Eti Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: Tarım Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında hileli ürünlere yer verildi. Sucuk, kavurma, et döner, tavuk döner, sosis, salam, kıyma ürünlerinde at eti , kanatlı hayvan eti ve domuz etine rastlanıldığı bildirildi. İşte o ürünlerin listesi.

Bu Ürünlerde At ve Domuz Eti Ortaya Çıktı

Sahte et ve et ürünleri ile tavuk ve et döner.

Tarım Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve hileli ürünlerin listesi duyuruldu. Açıklamada hileli et ve et ürünlerindeki katkı maddelerine, hilelere yer verildi. 

İşte Tarım Bakanlığı açıklaması:

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Listede en şaşırtıcı olan ise Gurme Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Firması tarafından üretilen Gurme markalı sucuk ve macar salamda domuz eti tespit edildi.