Bu üniversitelerde okuyanlara büyük şok! Online eğitime geçildi: Üzen karar çıktı

İki şehirde çevrimiçi eğitim kararı alındı! Öğrenciler bu duruma üzüldü! Detaylar haberimizde.

Bu üniversitelerde okuyanlara büyük şok! Online eğitime geçildi: Üzen karar çıktı

Üniversiteler 2 Ekim'de açılacak fakat o şehirlerdeki üniversiteler çevrim içi eğitim kararı aldı. Hatay ve Kahramanmaraş'taki üniversitelerin online kararı. İşte detaylar.

KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'DAKİ ÜNİVERSİTELER EĞİTİMİNE ÇEVRİM İÇİ DEVAM EDECEK

YÖK açıklama yaparak üniversitelerin 2 Ekim'de başlayacağını duyurmuştu. Fakat 6 Şubat gecesi asrın felaketi depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi çevrim içi eğitim ile devam edeceğini açıkladı. Bunun nedeni ise öğrencilerin barınma sorunlarının meydana çıkmasından dolayıdır. Çevrimiçi eğitim kararı ile sorunun çözülmesi hedefleniyor. 

Kahramanmaraş ve Hatay'daki Üniversiteler Eğitimine Çevrim İçi Devam Edecek

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin açıklaması şu şekilde; " Üniversitemiz Senatosu, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremin eğitim-öğretime etkilerini konuşmak adına 29 Ağustos'ta toplanmıştır. Değerlendirmelerin ardından güz döneminin çevrimiçi devam etmesi kararı alınmıştır. Bu kararın alınmasında depremlerin şehirdeki olumsuz etkileri ve de öğrencilerin barınma sorunları dikkate alınmıştır. Bahar dönemi için tekrardan değerlendirme yapılacak olup elde edilen bilgileri öğrencilerimiz ve kamuoyuna duyurulacaktır." Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nin açıklaması ise şu şekilde; " Deprem felaketine karşı önlemler doğrultusunda, Üniversitemizdeki tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda bu senenin eğitim süreci dikkate alınmıştır. 6 ve 20 Şubat'ta meydana gelen depremler doğrultusunda öğrencilerin barınma ve üniversite binalarındaki sorunlar nedeni ile çevrim içi eğitim yapılmaya karar verilmiştir."