Bu Bölümleri Seçenlere Aylık 5.500 TL Burs Verilecek

Tercih işlemleri başlamadan öğrenciler için burslar açıklanmaya başladı. TİM Maden Sektör Kurulu ile YÖK iş birliği kapsamında, üniversitede madencilikle ilgili bölümleri seçen öğrencilerden, İstanbul ve Ankara’daki üniversiteler için ilk 100 bine girenlere burs verilecek.

Bu Bölümleri Seçenlere Aylık 5.500 TL Burs Verilecek

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile madencilik bölümlerini seçenlere burs imkanı geldi. 2022 YKS’de ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranlarında burs verilecek.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nden (DKİB) oluşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde gerçekleştirilen burs projesi şartlarına göre, 2022 YKS'de başarı sıralamasında ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara'da bulunan üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama bölümlerinden birini kazanan öğrencilere yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de dahil olmak üzere öğrenim süreleri boyunca her yıl 9 ay süresince burs veriliyor.

İlk 50 binde yer alan öğrencilere asgari ücret (aylık 5 bin 500 TL), 50 bin ile 65 bin arasında yer alan öğrencilere ise asgari ücretin yarısı (aylık 2 bin 750 TL) burs verilecek.

Ayrıca Anadolu'daki üniversitelerin tercih edilmesini teşvik etmek üzere, ilk 100 bine giren ve İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilere de tam asgari ücret (aylık 5 bin 500 TL) tutarında burs veriliyor.

Şartları Var

Bursu alabilmek için sadece bu bölümleri kazanmak yetmiyor.

Buna göre YKS tercihlerinin ilk 5'inden en az birisinin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliği olması ve bu tercihlerden birisine yerleşmiş olmak gerekiyor.

Bununla beraber öğrenim hayatı boyunca bu burstan yararlanabilmek için her yarıyılda not ortalaması 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 genel ve dönem not ortalamasını yakalamak gerekiyor.

Bununla beraber mezuniyet sonrası ilgili bölümde en az 5 yıl çalışma taahhüdü vermek gerekiyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /