Bu Belgeler Türkiye-ABD Arasındaki İpleri Gerecek

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 2023 Mali Yılı Bütçesi Gerekçelendirme Belgelerini yayımladı. Belgelerde yer alan bazı kararların iki ülke arasında gerginliğe neden olacağı öngörülüyor.

Bu Belgeler Türkiye-ABD Arasındaki İpleri Gerecek

Belgelerde yer alan bazı ifadelerde, Suriye'de SDG ismini kullanan YPG/PKK terör örgütünün de faydalanacağı “183 milyon dolarlık fonla” örgüt saflarına 3 bin 500 kişinin katılımının sağlanmasının planlandığı tespit edildi.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), 813 milyar dolarlık savunma bütçesinin Gerekçelendirme Belgeleri'ni yayımladığı belgelerde, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın da faydalandığı , "2023 Mali Yılı, DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Fonu"” programının detayları da yer aldı.

3 BİN 500 KİŞİYİ DAHA TERÖR ÖRGÜTÜNE DAHİL EDECEKLER

Evrakta, 2023’te Pentagon‘un, hapishane muhafazaları dahil toplam 3 bin 500 kişiyi daha terör örgütü YPG/PKK’nın saflarına katmayı planladığı, böylelikle Suriye’de Pentagon bütçesinden maaş alanların sayısının 16 binden 19 bin 500’e çıkarılmış olacağı belirtildi.

Belgede en dikkat çeken detay, Irak güvenlik güçlerine 358 milyon dolarlık silah, mühimmat ve ekipman sağlanması planladığı ifade edilmesi ve Suriye'de ABD'nin desteklediği gruplara 183 milyon dolar ayrılması oldu. Dokümanda, YPG/PKK ile Mugavir et-Tavra örgütlerine verilecek 183 milyon dolarlık dayanağın 32,1 milyon dolarının eğitim ve teçhizat, 57,4 milyon dolarının lojistik dayanak, 71,4 milyon dolarının maaşlar, 15,3 milyon dolarının altyapı harcamaları, 7,5 milyon dolarının ise idame için kullanılacağı belirtildi.