Botlarınızı hazırlayın! Kar yağışı o tarihte başlıyor: İl il takvim netleşti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada birçok şehre önemli miktarda yağışın düşeceğini ve kar yağışının başlama tarihini açıkladı. Detaylar haberimizde..

Botlarınızı hazırlayın! Kar yağışı o tarihte başlıyor: İl il takvim netleşti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağış beklentisi ve sıcaklık düşüşü ile ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'daki vatandaşlara yönelik bir uyarı yaptı. Şen, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklediğini belirtirken, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi'nin batısı, Güneydoğu Anadolu, Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Bitlis çevresinde şiddetli yağmur öngörüldüğünü açıkladı.

Şen, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey batısı, Batı Karadeniz ve Isparta çevresinde, Antalya'nın doğu kısımlarında yağışların şiddetli olacağına dikkat çekti. Ayrıca, bu bölgelerde hava sıcaklıklarının  düşeceğini ve tam hastalık haftası olduğunu vurgulayarak, İstanbul'da sıcaklıkların 16-17 derece civarında seyrettiğini belirtti.

Sıcaklıkların akşam saatlerinde 10 derece azalacağını söyleyen Şen, vatandaşları dışarı çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, İstanbul'da akşam saatlerine kadar sürecek yağışlarla ilgili bilgi veren Şen, gelecek hafta sıcaklıkların 13 dereceye kadar düşeceğini ifade etti.

Şen, açıklamasının devamında, İstanbul ve Ege'de kar yağışının şu an için beklenmediğini, fakat bu hafta sonu ve gelecek hafta Anadolu bölgesinde kar olacağını söyledi. Özellikle Karadeniz'in iç kısımları ile Erzurum ve Sivas'ta kar yağışının beklendiğini söyleyen Şen, İstanbul'da kar yağışının Ocak ve Şubat aylarında görüleceğini kaydetti.