Bomba İfade: Tosuncuk Mehmet Aydın Suikast Hazırlığı Yapmış

Tosuncuk lakaplı olan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın hakkında ifade veren şirketin Bilgisayar Yazılımcısı, Mehmet Aydın 'ın kazandığı para ile ne yaptığını ifadesinde açıkça belirtti.

Bomba İfade: Tosuncuk Mehmet Aydın Suikast Hazırlığı Yapmış

Tosuncuk suikast planlamış.

Çiftlik Bank 'ın kurucusu olan ve yüz binlerce kişiyi dolandırarak kayıplara karışan Mehmet Aydın , topladığı 1 milyar 139 milyon lira ile yurt dışına gitti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında sistem çözülmüş ve para alış verişleri, olayın detayları ile diğer tüm ayrıntılar ortaya çıkarılmıştı. 

ŞOKE EDİCİ GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Sistemde faaliyet gösteren şirketlere mahkeme kararı ile kayyum ataması oldu ve örgütün para alış verişini sağlamak için kullandığı tüm banka hesaplarına el konuldu. 

Şirketin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, etkin pişmanlıktan faydalanmak için Mehmet Aydın'ın tüm kirli işlerini açıkladığında ise şoke edici gerçekler ortaya çıkmıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Yazılımcı Yurdakul , verdiği ifadede olayın gerçek yüzünü anlattı ve toplanan para ile ne yapıldığını söyledi. Söz konusu ifadede Mehmet Aydın 'ın , husumetli olduğu bir kişiyi öldürmek için suikast hazırlığı yaptığını söyleyerek şunları söyledi:

"Mehmet Aydın biz yurtdışında iken uyuşturucu kullandığı zamanlarda her şey sürekli konuşup anlatıyordu.

Bursa'da ihtilaf yaşadığı Bekir K. isimli şahsa suikast girişiminde bulunmak istedi. Bunun için sağ kolu Suat Emir aracılığıyla paralar gönderdi ancak herhangi bir olay meydana gelmedi. Yine Bursa'nın İnegöl ilçesinde Necip G. isimli biri daha vardı. Bu kişi uyuşturucu imal etmek istiyordu.

Mehmet de uyuşturucu kullanırdı. Çok para kazanacağım düşüncesiyle Necip'e 200 milyondan fazla sermaye verdi. Çin'den 'Actifet' ve 'Cirius' isimli kimyasal maddelerden getirdiler. Amaçları 'Metamfetamin' üretmekti. İmalat başladıktan bir süre sonra imalathane polis tarafından basıldı Necibin kayınpederi yakalandı, Necip de yurtdışına kaçtı."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

KAYNAK: SABAH