BM Genel Kurulu’nda Erdoğan: Yunanistan Ege'yi Bir Mülteci Mezarlığına Çevirmektedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul açılış toplantısında yapmış olduğu açıklamada, ‘Yunanistan Ege'yi Bir Mülteci mezarlığına çevirmektedir.’ Dedi.

BM Genel Kurulu’nda Erdoğan: Yunanistan Ege'yi Bir Mülteci Mezarlığına Çevirmektedir

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde yoğun bir diplomasi trafiği yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünya liderlerine sesleniyor.

Yapmış olduğu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan tahıl sevkiyatına, terörle mücadeleden Yunanistan ile meydana gelen gerilime kadar pek çok kritik başlıkta dünya liderlerine hitap ediyor.


Birleşmiş Milletler genel kurul açılış toplantısında Yunanistan ile ilgili yapmış olduğu konuşmada cumhurbaşkanına Recep Tayyip Erdoğan şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye olarak biz, Yeniyeni Aylan bebeklerin cesetleri kıyılara vurmasın diye çırpınırken Yunanistan, Ege'yi bir mülteci mezarlığına çevirmektedir. Avrupa'nın, Birleşmiş Milletler’in kurumlarının bu acımasızlıklara artık bir dur demesinin vakti çoktan gelmiştir.

Dedi.


Ayrıntılar Geliyor..