Bir Zamda Onlara Cep Telefonu Bilgisayar Tablet Akıllı Saat

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında elektronik cihaz kullanıcılarına kötü haber geldi. Yayımlanan kararla TRT Bandrol ücretleri artırıldı. Böylelikle cep telefonu ve tablete zam gelecek.

Bir Zamda Onlara Cep Telefonu Bilgisayar Tablet Akıllı Saat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede TRT Bandrol paylarının düzenlenmesine ilişkin karar açıklandı. Bu karar doğrultusunda bazı elektronik cihazların TRT Bandrol fiyatları arttırıldı. Bandrol fiyatlarındaki bu değişiklik cihaz fiyatlarının artmasına neden olacak.

Cep Telefonlarında Yükseldi

"Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı. Bandrole tabi eşyanın cins ve gümrük tarife istatistik pozisyonlarının (GTİP) yer aldığı liste değişiklikler yapıldı.

Cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4'e çıkartıldı.

Televizyonda Değişiklik Yok

Yayımlanan kararda Televizyon, video kameralar ve radyolarda yüzde 16 olan bu oran sabit bırakıldı.

Bazı Ürünler Yüzde 8’den 14’e Çıkarıldı

Radyolu ve/veya TV'li ışıldak, radyolu kulaklık, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu adım sayar, radyolu kalemler, radyo ve/veya TV'li banyo sistemleri, navigasyon cihazları, radyo ve/veya TV eklentili koşu bantları, radyo ve/veya TV eklentili buzdolapları, DVD-VCD player ve benzerleri, cep tipi MP3/MP4 çalar ve benzerleri, ev sinema sistemleri, taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazlarında önceden uygulanan yüzde 8 oran yüzde 14’e çıkarılmış oldu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /