Bir İlimizden Kötü Haber! Vaka Sayısı Artmasına Rağmen, Yoğunluk Azalmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sık sık vaka sayısı artışlarına dikkat çektiği Gaziantep'te sokak ve caddelerde yoğunluğun azalmaması endişeleri de beraberinde getiriyor.

Bir İlimizden Kötü Haber! Vaka Sayısı Artmasına Rağmen, Yoğunluk Azalmıyor

Kuralların hiçe sayıldığı kentte, maske, mesafe kurallarına uymayan 2 bin 946 kişiye daha para cezası kesildiği belritildi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, İstanbul, Ankara ile beraber en çok vurgu yaptığı illerimizden Gaziantep'te koronavirüs vaka sayılarının günden güne artmasına rağmen sokak ve caddelerdeki yoğunluğun azalmaması endişeleri de beraberinde getiriyor.

Yetkililerin sosyal mesafe, maske ve hijyen hatırlatmaları ve koronavirüsün öldürücülüğüne yönelik vurgularına rağmen kent genelinde kuralları hiçe sayan kişiler kurallara uyanların da sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

"BEN ENAYİ MİYİM? MASKE TAKMAYAN İNSAN BENİM GÖZÜMDE HAİNDİR, KATİLDİR"

Gaziantep'te 18 Temmuz'da il genelinde 2 bin 946 kişiye maske ve mesafe kuralı ihlalinden idari yaptırım uygulandığı öğrenilirken, kentin işlek caddelerinden birinde maskesiyle iş yerine giden  bir vatandaş, "Ceza yazılsın, görüyoruz bazen sadece uyarı verilip geçiliyor. Kurallara uymayanlar bizim sağlığımızı hiçe atıyor. Eğer ona tevazu gösterilir, yaptığı hatalar görmezden gelinir, bu hastalıkta benim aileme kadar bulaşırsa ben hakkımı helal etmem. Ben Sn.Cumhurbaşkanımız , Sağlık Bakanımız ne söylerse yapıyorum. Tüm uyarıları, tedbirleri dikkate alıyor, devletimize güveniyorum. Ama, bu polis, bekçi arkadaşlara, yetkililere buradan sesleniyorum; aman garibandır, aman ceza yazsak ödeyemez diye düşünemezler. Bu halk sağlığı tehditidir. Ben her işe gidiş gelişimde çileden çıkıyorum. Eve gidiyorum korkuyorum. Çocuğum böbrek hastası daha 11 yaşında. Allah aşkına bu işe bir el atılsın. İşe gitmesem para kazanamayacağım aileme bakamayacağım, işe gitsem bu düşüncesizler yüzünden virüs kapıp aileme de bulaştıracağım diye aklım çıkıyor. Kusura bakmayın ama ben enayi miyim? ben neden bu maskeyi takıyorum, hastaysam insanlara bulaştırmamak için. Takmayan insan benim gözümde haindir, katildir" diye konuştu.