Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Uyardı! Korona Günlerinde AVM'den Alışveriş Yaparken Bunlara Dikkat

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, Habertürk'te katıldığı canlı yayında AVM'lerin açılacağı tarihten sonraki sürece ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. AVM'de alışveriş yaparken koronavirüs tehlikesinin unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Özlü, mümkün mertebe sadece ihtiyaçlara yönelik alışverişlere yönelinmesi çağrısında bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Uyardı! Korona Günlerinde AVM'den Alışveriş Yaparken Bunlara Dikkat

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Habertürk Ekranlarında yayınlanan Mehmet Akif Ersoy'un sunumuyla Habertürk Manşet programında alışverişlerin açılacağı tarihe dikkat çekerek bu süreçte insanların alışveriş açlıklarını dindirmek için bir yığılma yapabileceği fakat bunu yapmamaları gerektiğini söyledi. AVM'lerde minimum vakit geçirilmesi gerektiğini söyleyen Özlü, alınacak şeylerin listesinin önceden hazırlanması, AVM'ye gidildiğinde gezmek yerine doğrudan alınacak şeylerin alınması ve mümkün mertebe çok az nesneye dokunulması çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Minimum vakit geçirmemiz lazım Alışveriş merkezlerinde. Keyif için alışveriş değil, ihtiyaç için alışveriş olması gerekiyor.Önceden listenizi yapın, ne alacağınızı bilin, gidin onları alın çıkın. Dolaşarak almaya karar vermeyin. Gözünüzle seçin, dokunmayın her şeye. Alışkanlıklarımız değişecek. Ekonomik davranışlarımız da değişecek. Şöyle bir şey olabilir. İnsanlar uzun süredir evde kaldıkları için alışveriş ihtiyacı, açlığı olabilir. İntikam alışverişlerinden bahsediliyor. Bunun acısını çıkarmak için bunu yapmamak lazım. Makul olmak lazım. İhtiyaçlarınızı bir anda karşılamayı düşünmeyin. " diye konuştu.

Gelecekte alışveriş alışkanlıklarının değişeceğini, kriz ve fırsatların oluşabileceğini, işsizliğin artması gelirin azalmasıyla önceliklerin alışverişlerde değişeceğini söyleyen Özlü, "Uzun süren alışverişler yapmamaya çalışın. Alışveriş alışkanlıkları değişecek, işsizlik artıyor, dünyada işsizlik artarken gelir azalacak, öncelikler değişecek. Bu salgın bize öncelikleri öğretti. Ekonomide bazı alanlarda daralma, aşırı genişleme görülecek. Ama eskisi gibi olmayacak." dedi.