Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı! O İllerimizde Vaka Sayıları Arttı, Ankara'da İse İstenilen Azalma Yok...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Bilim Kurulu toplantısından sonra hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genel bir karar alınmadığını, koronavirüs vakalarına göre il bazında uygumalar yapılabileceğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı! O İllerimizde Vaka Sayıları Arttı, Ankara'da İse İstenilen Azalma Yok...

Habertürk ekranalrındaki Gün Başlıyor programının konuğu olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Azap, burada normalleşme takviminden sonra gelen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bazı şehirlerde yeni normal sürecinde vaka sayılarının arttığını gözlemlediklerini hatırlatan Prof. Dr. Alpay Azap, Ankara'da ise vaka sayılarında istenilen azalmanın görülmediğini kaydetti. İllerdeki pandemi kurulları ile sağlık müdürlerinin Gaziantep, Diyarbakır, Karadeniz Bölgesinden bazı şehirlerde artış bildirdiğini söyleyen Azap, Ankara'da istenilen düşüşün görülmediğini, İstanbul'da ise salgının nispeten kontrol altına alındığının söylenebileceğini söyledi.

Salgının başlangıcında koronavirüs sayısı bakımından İstanbul'un zirvede olduğunu ve Türkiye genelinde açıklanan verilerde genellikle İstanbul'un görüldüğünü söyleyen Bilim Kurulu üyesi, şimdi Türkiye genelinden gelen verileri görmeye başladığımızı söyledi. İkinci dalga meselesiyle ilgili Sağlık Bakanı Koca'nın , "Beklemiyoruz" açıklamasına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Azap, önümüzdeki bir kaç aylık dönemde vaka sayılarında belirgin ölçüde düşüş olmasa dahi artışın da beklenmediğini söyledi.