Bilim İnsanları Açıkladı: Güneş Batıdan Doğup Doğudan Batabilir (Kıyamet Alameti 2020)

Bilim insanlarından dikkat çeken açıklama geldi. Açıklama dünyanın gündemine oturdu. Açıklamada dünyanın manyetik kutbunda kayma olduğu ve güney ile kuzey kutuplarının yer değiştirebileceği bildirildi. İşte detaylar.

Bilim İnsanları Açıkladı: Güneş Batıdan Doğup Doğudan Batabilir (Kıyamet Alameti 2020)

Güneş batıdan doğacak iddiası.

SADECE İŞ HABERLERİ SAYFASI AÇILDI. TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

Sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri güneşin batıdan doğup doğudan batması konusu oldu. ABD'de bulunan Ulusal Jeo-Mekansal Zeka Ajansı'nda çalışan bilim adamları dikkat çeken bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonucu açıklamada, dünyada yaşanan manyetik kayma hızı çok hızlı bir biçimde arttığı ve bu şekilde devam etmesi durumunda güneşin batıdan doğacağı ifade edildi.

Ulusal Jeo-Mekansal Zeka Ajansı' nda çalışan İngiliz bilim insanları da gezegenin manyetin alanını tanımlayan ve tüm modern navigasyon sistemlerinin çalışmasını sağlayan, Dünya Manyetik Modeli'ni güncellemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

BBC Türkçe 'nin aktardığı haberde, Leeds Üniversitesi tarafından 2017 senesinde yapılan çalışmada  , kuzey kutbunun hareketlerinin, Kanada üzerinde yerkürenin kabuğunun altında meydana gelen likit demir jet akımıyla bağlantısı olabileceği bildirildi.

Söz konusu araştırmaya imza atan bilim insanlarından olan Philip W. Livermore, Sibirya üzerindeki manyetik alan gücün korunduğunu söylerken, Kanada üzerindeki alanın zayıflıyor olabileceğini ve bunun da kutbu Rusya'ya doğru daha hızlı bir şekilde "çekiştiriyor" olabileceğini ifade etti.

BİRÇOK DEFA YER DEĞİŞTİRDİ

Yerkürenin manyetin alanı o kadar değişkenki , dünyanın oluşmasından bu yana kuzey ile güney kutupları çok defa yer değiştirdi. 

700 YILDIR AYNI ŞEKİLDE

Açıklamada, şimdiki yapının 700 yıldır aynı şekilde durduğu , ancak her an bunun değişmeye başlayabileceği bildirildi. 

KİMİ ÇEVRELER KIYAMET ALAMETİ DİYOR

Bu durum , bazı çevreler tarafından kıyamet alameti olarak tanımlandırılıyor. Manyetin kutbun kayması , dünyada güneşin batıdan doğup doğudan batmasına neden olacak. Ancak bilim adamları bu konuda henüz bir açıklamada bulunmadı. 

HADİSLERDE VAR

Son Peygamber Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in hadislerinden haber verdiği kıyamet alametlerinden biri “Güneşin Batıdan Doğuşu” dur. Hadislerde bu alamet gerçekleşmeden kıyametin kopmayacağı bildirildi.

AZ BİR ZAMAN OLACAK

Kıyamet alametleri arasında olan Güneşin batıdan doğması , doğudan batması arasında çok bir zaman olmayacak. Hadis-i Şerif'te bu süre ile ilgili iki kişinin alışveriş yapmak üzere kumaşlarını ortaya dökeceği, ancak alışverişi bitirip kumaşlarını toplayamayacağı, bir başka adamın devesinin sütünü sağıp ama içemeyeceği, keza bir başkasının hayvanlarını sulamak için su yalağını hazırlayacağı fakat hayvanlarını sulayamayacağı, bir başkasının da ağzına doğru lokmayı götüreceği ancak yiyemeden kıyametin kopacağı bildirilmektedir.

Bu da diğer bazı hususlar gibi mecazidir ve zamanın kısalığını anlatmak içindir.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla sohbet ve bilgi alış verişi için TIKLA KATIL