BİLANÇO GİT GİDE ARTIYOR: CAN KAYBI 43 BİNİ GEÇTİ

11 ilde büyük yıkıma yol açan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 43 bin 556 oldu.

BİLANÇO GİT GİDE ARTIYOR: CAN KAYBI 43 BİNİ GEÇTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum asrın felaketi olarak nitelendirilen, ard arda gerçekleşen iki depremde yaralılarının tedavilerinin sürdüğünü belirterek yıkılan bina sayısını açıkladı.

Kurum, "4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina incelendi. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı." dedi.

Dün akşam saatlerinde de deprem bölgeleri ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu depremlerde kaybettiğimiz vefat sayımız 43 bin 556. Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Bu işin içinde daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Hüznümüz var, şehirlerimiz yıkıldı ama bu bizim umudumuzu ortadan kaldırmayı sağlamaz. İşimizi bitirmeden de kalkıp gitmeyeceğiz. Burada bu umudu canlı tutmak zorundayız, her zamankinden daha fazla da çalışmak zorundayız." ifadelerini kullanmıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen hasar tespit çalışmalarına ilişkin konuşan.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Toplam 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina, 11 ilimizde eş zamanlı incelenmiştir. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binamız yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi." dedi.