Berber, Güzellik Salonu, Kuaför İçin Yeni Dönem 1 Ocak'tan İtibaren Başlıyor

Bütün işletmeler açısından eşit biçimde uygulanacak olan ve haksız rekabetin önüne geçilmesi, işletmelerin finansal kayba uğramalarını engellemek amacıyla kritik adımda berber bir gül güzellik salonu ile kuaförler tarafından tatil günü belirlendi. Buna göre piyasada bir gün tatil yapılacak. Tatil gününü ise Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş tarafından ilan edildi. 

Berber, Güzellik Salonu, Kuaför İçin Yeni Dönem 1 Ocak'tan İtibaren Başlıyor

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, sektörün haftada 1 gün tatil olması amacıyla eksikliklerin giderildiğini dile getirdi.

Bayram Kara Kaş, yapmış olduğu açıklamada berber, güzellik salonu, kuaförler açısından alınan tatil kararını ve ayrıntılarını dile getirirken sektörün kapalı olacağı günü de ilan etti.

1 Ekim 2022'de Uygulanacaktı, Yetişmedi

Bayram Karakaş yapmış olduğu yazılı açıklamada berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın aslında 1 Ekim 2022 tarihinde uygulamaya geçmesinin hedeflendiğini fakat hazırlıkların tamamlanmaması sebebiyle ertelendiğini söyledi.

Berber, Güzellik Salonu ve Kuaförler İçin Yeni Dönem Başlıyor

Bayram Karakaş yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Odalarımızın talepleri doğrultusunda kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz nezdinde belirlenen günlerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır. Tatil günü olarak genel tahammül ise pazar günü olması günü olması yünündedir.”

Dedi.