Belediye'den İşçi Maaşlarına 2000 TL Zam

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına net 2 bin lira zam yaptı.

Belediye'den İşçi Maaşlarına 2000 TL Zam

İşçilere 2 bin lira zam müjdesi

Mardin'de Büyükşehir Belediyesi  belediye işçileri ile ek protokol imzaladı.Kent AŞ'de düzenlenen törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir katılırken, belediye çalışanlarını temsil eden Hizmet-İş Sendikası ile belediye arasında yapılan  ek protokol ile Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çalışanlara 2 bin lira zam yapıldı.


Ek protokol ile ilgili gerçekleşen törende konuşan Vali Demirtaş göreve geldiğinden beri , işçilerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi yönünde pek çok adım attıklarını ve imkanlar dahilinde çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

Belediye bünyesinde çalışan işçi ücretlerine 2022 Ocak ayında asgari ücretteki yüzde 50'lik artış ve yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten yüzde 10, 15 ve 20 oranında ilave zam yaptıklarını aktardı. Vali Demirtaş konu hakkında  "Yine işçilerimizin sosyal yardım kalemlerinden çocuk yardımı, yemek yardımı ve direksiyon primine yüzde 100, yakacak yardımına da yüzde 240 oranında artış sağlamıştık. Bugüne geldiğimizde, temmuz ayından geçerli olmak üzere asgari ücrete yapılan ve asgari ücreti 4 bin 250 liradan 5 bin 500 liraya çıkaran yüzde 30'luk artışa ve yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile verdiğimiz haklara ilaveten, her işçimizin ücretine refah payı olarak seyyanen net 750 lira veriyoruz. Tüm işçilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Yaptığımız bu iyileştirme ile 1. grupta yer alan işçilerimiz net 7 bin 660 lira, 2. grupta yer alan işçilerimiz net 7 bin 525 lira ve 3. grupta yer alan işçilerimiz de net 7 bin 206 lira maaş alacaklardır. Bu çalışma ile haziran ayında alınan her bir ücrete ortalama 2 bin lira maaş artışı gerçekleştirmiş olduk." ifadelerini kullandı.

Bayram sonrası promosyon desteği

Büyükşehre hizmette bulunan her saat görev başında bulunan işçiler için elinden geleni yaptıklarını ifade eden Vali Demirtaş vatandaş odaklı, sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerinin ve hayata  geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.Maaşlara yapılan zam yanında bayramdan sonra banka ile yapılacak olan promosyon anlaşması ile işçileriin bir maaş kadar promosyon desteği alacaklarını aktardı .Törende konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir de Vali Demirtaş tarafından her zaman destek gördüklerini belirterek, yapılan maaş iyileştirmesi için işçiler adına teşekkür etti.