Belediye Aracılığıyla Almanya'ya Gidip Geri Dönmeyen Şahıs: Açtım , Orada İş Güç Yoktu, Burada Her Gün Et Yiyorum

Malatya'da belediye vasıtasıyla çevre eğitimi için Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün Almanya'da kalarak Türkiye'ye dönmesi sonrasında patlak veren skandal büyüyor.

Belediye Aracılığıyla Almanya'ya Gidip Geri Dönmeyen Şahıs: Açtım , Orada İş Güç Yoktu, Burada Her Gün Et Yiyorum

İçişleri Bakanlığı, 6 belediye için soruşturma başlatırken, bu yöntemle yurt dışına çıkan H.B. isimli şahıs konuştu. Söz konusu işin merkezinin Bingöl olduğunu öne süren H.B., haftada 3-4 otobüsün Almanya'ya gittiğini, bu yöntemle yılda 500'e yakın kişinin ülkeden çıktığını iddia etti. Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bu yöntemle gidenlerden biri olan H.B. ile iletişime geçti.

Yılman'ın yazdıklarına göre, Bingöl'de yaşayan insanların bu şekilde Almanya'ya gidilebildiğinden haberdar olduğunu, bunun 6 bin euro ile yapıldığı iddia edildi.

Salgın öncesi dönemde haftada 3-4 otobüsün Almanya'ya gittiğini Sevilay Yılman'a söyleyen H.B., terör örgütü bağlantısı iddialarına ise alakasız şeklinde yorum yaptı. H.B., Almanya'ya gitmekten hiç pişman olmadığını vurgulayarak, "Niye pişman olayım ki? Burada her şey var. Orada iş yoktu, güç yoktu. Açtım yav. Bak düşün burada her gün et yiyorum. Ben orada et yiyemiyordum!" ifadelerini kullandı. Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı için  https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/3044149-gri-pasaportlu-kacak-ne-sucum-var-ben-bana-sunulan-olanagi-kullandim-