Bedelli Askerlik Ücretine İlk Tepki Geldi 'Herkes için Adil Rakam Değil'

Son Dakika Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 Bin TL'lik bedelli askerlik ücretine karşı çıktı.

Bedelli Askerlik Ücretine İlk Tepki Geldi 'Herkes için Adil Rakam Değil'

Destici yaptığı açıklamada, 15 Bin TL rakamının adil olmadığını, gelire göre bir düzenleme yapılması gerektiğini herkesin kendi bütçesi, gelirine göre altından kalkabileceği bir rakamın belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin Büyük Birlik Partisi'nin görüşlerini dile getirdi.

Bedelli askerliğe tamamiyle karşı olmadıklarını fakat ücret konusunda düzenlemeye gidilmesi gerektiğini savunan Destici, "Herkes için 15 bin TL rakamını adil bulmuyoruz. Burada gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Herkesin kendi bütçesine, gelirine göre altından kalkabileceği bir rakamın belirlenmesi lazım." şeklinde konuştu.

15 Betsmove Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte Türkiye'de terörün farklı bir yüzüyle de tanıştığına dikkat çeken Destici, "Bununla da mücadele etmek adına OHAL'in ilan edilmesi, onunla birlikte çıkarılan KHK'ler ve birtakım düzenlemeler tamamen, ülkemizi, milletimizi, devletimizin varlığını, vatanımızın, milletimizin birliğini bu saldırılardan koruma amacına yönelikti. Bugün itibarıyla artık OHAL uzatılmayacak ve OHAL dönemi Türkiye'de sona eriyor. İnşallah bunun da ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlı olacağına inanıyorum. Artık Türkiye'nin hızla normalleşmesi lazım. Bunu da önemsiyoruz. Meselelerini çözme, aşma noktasında OHAL'in uzatılmamasını da önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA