Bedelli Askerlik Tasarısında Son Dakika Değişikliği! Süre Uzatıldı

Bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili bilgiler peş peşe geliyor. 25 gün olarak öngörülen bedelli askerlik eğitim süresinin 28 güne çıkarıldığı öğrenildi. Ayrıca hangi tarihten sonra doğanların bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanabileceği de netleşti.

Bedelli Askerlik Tasarısında Son Dakika Değişikliği! Süre Uzatıldı

CNN Türk'ten Murat Pazarbaşı'nın aktardıklarına göre, 25 yaş ve 15 Bin lira bedel ile 25 günlük askerlik süresi olarak meclise gelmesi beklenen düzenleme Milli Savunma Bakanlığı'yla sürdürülen çalışmalar nedeniyle değişikliğe gidiyor.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN KAMUYA YENİ PERSONEL ALIMLARINI, BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ GELİŞMELERİ VE DAHA FAZLASINI MOBİL UYGULAMAYLA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN.

Askerlik eğitim süresinin 28 güne çıkarılacağı öğrenildi. Bedelli askerlikte tarih 31 aralık 1993 olarak belirlendi. Bu tarih ve daha önce doğanlar Oslobet bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanabilecekler. Murat Pazarbaşı, "AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ilk açıklamayı yapmıştı. 25 yaş, 15 bin lira bedel ve 25 günlük askerlik süresi öngörülüyor denmişti. Son aldığımız bilgi, bir yandan da AK Parti grubunda ilgili milli savunma bakanlığıyla çalışmalar sürüyordu. Yapılan son değerlendirmeler sonucunda 25 günlük askerlik eğitim süresinin yasa teklifinde 28 gün olarak yer alacak. Askerlik süresinin 25'ten 28'e çıkması söz konusu olacak. Torba yasada bu şekilde yer alacak. Bedelli askerlikte tarih 31 Aralık 1993. Bu tarih ve öncesinde doğanlar bedelli askerlikten faydalanabilecekler. Çok büyük olasılıkla bugün olmazsa yarın sabah erken saatlerde torba tasarının Meclis Başkanlığı'na sunulmasını bekliyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA