Bedelli Askerlik İçin Kötü Haber Aylık 1167 Lira Ekstra Ödeme Yapılacak

Bedelli askerlikte detaylar belli oldu. Ancak bakaya kalanları üzecek bir haber var. Aylık ekstra ödeme yapılacak.

Bedelli Askerlik İçin Kötü Haber Aylık 1167 Lira Ekstra Ödeme Yapılacak

Yayımlanan yeni düzenleme ile bedelli askerlik ücreti Temmuz ayı itibariyle 80 bin 64 liraya çıkarıldı. Ancak bakaya kalan vatandaşlar bu tutarı cezalı olarak ödemek zorunda kalacaklar. Bakaya kalınan her bir ay için 1167 lira ilave ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Yapılan düzenlemeyle ilgili detaylara göre bu kapsamdaki kişiler, memur maaş katsayısının 3500 gösterge ile çarpılmasıyla bulunan tutar kadar, bakaya kaldıkları ay kadar ilave ödeme yapacaklar.

Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirlenen bu katsayılarda halen yürürlükte olan maaş katsayısı 0,333603 olarak belirlenmiş durumda. Bununda 3500 ek gösterge ile çarpımı sonucu aylık 1167,7 liraya denk geliyor. Bu kapsamda bakaya kalan bir asker adayı için bakaya kaldığı ay kadar aylık bu miktarda ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalacak.

Yani ortalama 1 yıl bakaya kalan bir vatandaşın bedelli askerlik ücretine ödeyeceği ekstra miktara 14 bin 11 lira daha eklenecek. Ay süresi hesabı üzerinden bir gün geçmiş olsa bile bu yeni bir ay hesaplaması anlamına gelecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /