Bedelli Askerlik Er/Erbaş Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılında silahaltına alınacak yükümlüler için yedek subay-astsubay bedelli askerlik, er/erbaş başvurularını başladığını bildirdi.

Bedelli Askerlik Er/Erbaş Başvuruları Başladı

MSB bedelli askerlik, erbaş/er başvuruları başladı.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yedek subay astsubay er/erbaş ve bedelli askerlik başvurularının 16 Temmuz 2019 günü başlayacağına yer verildi. 2020 yılında askere gidecek adaylar için başlayan başvuruların detayları haberimizde.

YEDEK SUBAY/ASTSUBAYERBAŞ/ER VE BEDELLİ BAŞVURUSU

2019 ’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019’a (dahil) kadar yoklamalarını yaptıracaktır.

Yedek subay ya da astsubaylık çıkmayan adaylar askerliklerini erbaş ve er olarak yapacak.

BEDELLİ BAŞVURUSU VE KURA TARİHİ

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019’da başlayacak. Bedelliye başvuru yapanlar için kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacaktır. Bedelli çıkan adaylar bir aylık temel askerlik eğitimi için silâhaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacaktır. 1 aylık eğitimin ardından bu adaylar askerliklerini yapmış sayılacak.

26 Haziran 2019’da (dahil) yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 01 Kasım 2019’a (dahil) kadar; diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019’a (dahil) kadar yapacaktır.

BEDELLİ ÜCRETİ

Bedelli askerlik ücreti 33 bin 230 TL’dir. Bedelli ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılacaktır. Kurada adı çıkan adaylar bedelli ücretini bankalara veya PTT şubelerine yatıracak.

Dövizle askerlik ücreti 5 bin 442 Avro’dur. 

E DEVLET'TEN

2020 yılında silahaltına alınacak 2000 doğumlular ve bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumlu yükümlüler 16 Temmuz-31 Aralık 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat ederek bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

Bedelli ve yedek subay astsubay alımını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

ASKERLİKLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELERDEN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN