BBP Liderinden Türkistan Çağrısı : Tepki Göstermeliyiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BBP Liderinden Türkistan Çağrısı : Tepki Göstermeliyiz

12 Eylül Darbesinin yıl dönümü vesilesiyle konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Destici, darbenin bir nesli adeta buldozer gibi ezip geçtiğini, Genç Osman'dan 15 Temmuz hain kalkışmasına kadar süren bir darbeler geleneğine sahip olduğumuzun aşikar olduğunu belirtti.

ÇİN ZULMÜ SÜRÜYOR

Destici, diğer liderlerin görmezden geldiği Türkistan'daki zulme de dikkat çekti. Doğu Türkistan'da çinliler tarafından Müslüman Türk'lere yönelik zulümleri hatırlatarak, "Ben bunu Türkiye'de bulunan Çinli yetkililerin yüzüne de söyledim. Bu hususta özellikle 'Hayır, böyle bir şey yoktur.' diyemediler, sadece tevil etmeye kalkıştılar. Biz gerçeğin ne olduğu biliyoruz. Başta Türkiye'nin bu hususta öncülük etmesini, Çin'in bu konuda uyarılmasını, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kuruluşların harekete geçirilmesini, şayet Çin bu uygulamalardan vazgeçmezse uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya bırakılmasını teklif ediyoruz. Günlük ekonomik menfaatlerimiz için oradaki 30 milyonun üzerinde soydaşımız ve dindaşımızdan vazgeçemeyiz. Bedeli ne olursa olsun bizim Çin'e karşı çok net bir duruş ve tavır içinde olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

EYT MESELESİ ÇÖZÜLMELİ

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirten Destici, "Kendim de bu konuda 3 yıl beklemiş bir insanım. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin behemehal giderilmesi lazım. Bu, daha önce verilmiş bir hak. Devlet verdiği haktan daha sonra vazgeçemez. Konunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor." diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA