BBP Lideri Destici'den 'HDP' Tepkisi: Hala Nasıl Açık?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BBP Lideri Destici'den 'HDP' Tepkisi: Hala Nasıl Açık?

Darbe iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, Türkiye'nin darbeleri geride bıraktığına inandıklarını, Türk ordusunun itibarını zayıflatma, moralini bozma ve halkla bütünleşmiş orduya zarar verecek açıklamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Milletçe bu tür açıklamalara karşın dikkatli olunması gerektiğini söyleyen BBP Genel Başkanı, "Bu tür kasıtlı olarak hazırlattırılıp, servis edilen bu raporlara asla itibar etmememiz lazım. Raporun birinci hedefi Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmak, Türk milleti ile arasındaki bağı zedelemeye yönelik olduğu açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devletinin tüm kurumları milletiyle birlikte asla bir darbe girişimine müsaade etmeyecektir. Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği kararlılık ve cesur duruş yeni bir darbe girişiminde misliyle hayata geçecek şekilde duruyor" diye konuştu.

HDP'ye yönelik eleştirilerini de sürdüren, HDP'nin açıkça terör örgütüne destek verdiğini buna rağmen neden kapatılmadığını soran Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, "Teröre destek veren, PKK'nın kendisi olan HDP hala nasıl açıktır? Hala nasıl bir siyasi parti olarak görülmekte ve yoluna devam etmektedir? Hala nasıl gazi Meclisimizde var olabilmektedir? Hatta hala nasıl Meclisi yönetebilmektedir? Bu, Türk milletinin vicdanının kabul edebileceği bir şey değildir. Bununla ilgili, PKK'nın partisi dışındaki bütün partiler bir araya gelerek ortak bir duruş sergilemelidir" ifadelerini kullandı. BBP Genel Başkanı İdlib'deki son gelişmelere de değinerek, ABD ve Rusya'nın güvenilmez olduğunu bu zamana kadar defalarca gösterdiğini , Türkiye'nin tam bağımsız şekilde yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

BBP Lideri, "ABD'nin de Rusya'nın da bugüne kadar Suriye'de bize karşı hangi tavır içerisinde olduğunu gördük. Dolayısıyla biz ne NATO'cular ne Avrasyacılar; biz tam bağımsız Türkiyecilerle yolumuza devam etmek zorundayız" dedi.