Bartın Maden Faciası İle İlgili 3 Kişi Tutuklandı

Bartın’daki maden faciasına yönelik 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bartın’daki grizu patlamasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasından 2 mühendis ile teknikten sorumlu müessese müdür yardımcısına tutuklama karar verildi.

Bartın Maden Faciası İle İlgili 3 Kişi Tutuklandı


14 Ekim 2022’de Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasına yönelik soruşturma sürüyor. Patlamada ocakta bulunan madencilerden 41’i hayatını kaybettiği, 11’i ise yararlandı.

25 Kişi  Gözaltına Alınmıştı

Bartın Cumhuriyet başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Soruşturma ile ilgili adliyeye sevk edilen şüphelilerden kartiyelerden sorumlu maden mühendisleri L.A ile İ.H.M savcılık sorgularının sonrasında tutuklama talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi.


3 Kişi Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi
Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen teknikten sorumlu müessese müdür yardımcısı da aynı şekilde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı böylece 3’e yükseldi. 16 kişinin ise adliyedeki işlemleri devam ediyor.