Barış Pınarı Harekatı'nda Hangi Ülke Türkiye'ye Destek Veriyor , Hangileri Karşı Çıkıyor?

Barış Pınarı Harekatı 'nın başlamasının ardından ülkelerden art arda açıklamalar geldi. Diğer ülkelerden tepkiler ve destek mesajları geldi. Peki hangi ülke destek verdi hangi ülkeler karşı çıktı? İşte detaylar.

Barış Pınarı Harekatı'nda Hangi Ülke Türkiye'ye Destek Veriyor , Hangileri Karşı Çıkıyor?

Türkiye 'ye destek veren ve vermeyen ülkeler.

Türkiye Fıratın Doğusuna girdi. Önceki gün başlayan harekat sonrası diğer ülkelerden art arda açıklamalar geldi. Peki Barış Pınarı Harekatı 'nda hangi ülkeler Türkiye 'ye destek veriyor , hangileri karşı çıkıyor?

DESTEK VEREN ÜLKELER

Türkiye 'yi harekat konusunda destekleyen ülkelerin başında Macaristan var. Macaristan , harekatın başlaması sonrası bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Salı günü hazırlanan ve çarşamba günü AB üyesi 28 ülkenin imzası ile yayınlanacağı bildirilen  manifesto Macaristan’ın veto etmesi nedeni ile gecikti ve geç saatlerde açıklandı. Macaristan vetosuna gerekçe olarak “ülkeler sınırlarını savunabilir” ifadeleri oldu.

İSPANYA 'DA DESTEK VERDİ

İspanya NATO Delagasyonu geçtiğimiz  7 Ekim günü sosyal medya hesabı üzerindne bir açıklama yaptı ve “Türkiye’ye destek, ittifakın sınırındaki krizde gerilimin düşürülmesine katkı sağlamayı amaçlıyor” dedi.

KATAR 'DAN DESTEK TELEFONU

Katar lideri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, önceki gün harekatın başlaması sonrası  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde desteklerini iletti.

KKTC

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Barış Pınarı Harekatı için  “Anavatan Türkiye’nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği ‘Barış Pınarı’ askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk halkı daima olduğu gibi Türkiye’mizin yanındadır. Dualarımız Mehmetçiğimiz, ordumuz içindir. Biz başarılı olunacağından Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanarak bölgeye barışın getirileceğinden eminiz. Allah, Türkiye’mizin yardımcısı olsun” dedi.

DESTEK VERMEYEN ÜLKELER

Bölgede oluşturulması planlanan terör koridorunu yok etmek için önceki gün harekata başlayan ve teröristleri vuran Türkiye 'ye tepkiler birçok ülkeden geldi. Skandal ve küstah açıklamalar yapan birçok ülke, Türkiye 'nin harekatı durdurmasını istedi.  Suudi Arabistan, İsveç, ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Mısır, Kanada, Danimarka, İran ve Finlandiya ile birçok avrupa ülkesi , harekata destek vermediklerini söyledi.

Öte yandan Finlandiya, harekat nedeniyle Türkiye 'ye silah ihracatının askıya alındığını söyledi. 

RUSYA NE DİYOR?

Rus senatör Vladimir Cabarov, Rusya’nın Türkiye ve Suriye arasındaki çatışmaya dahil olmayacağını, Rus ordusunun Suriye’deki başka bir amaç için bulunduğunu söyledi.

SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE TAKİP İSTEĞİ GÖNDER https://twitter.com/kamubultenicom

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA