Banker Bilo'daki O Sahne Gerçek Oldu: Hatta...

Banker Bilo adlı filmdeki kaçakçılık sahnesi gerçek oldu. Ancak dolandırıcılar , o sahnede kendilerine göre bazı değişiklikler yaptı.

Banker Bilo'daki O Sahne Gerçek Oldu: Hatta...

Banker Bilo filmi gerçek oldu.

Ertem Eğilmez'in 80'lerde çektiği, başrolünde İlyas Salman ile Şener' Şen'in oynadığı Banker Bilo adlı filmde Şener Şen, Almanya'ya gitmek isteyen bir grup kişiyi dolandırdıktan sonra İstanbul'a Münihe getirmiş gibi bırakıyordu. Olayın bir benzeri de İstanbul'da yaşandı. İnsan kaçakçılığı yapan bir örgüt, binlerce dolar aldıkları grubu bu şekilde dolandırdı. 

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın bugün kaleme aldığı yazısında, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, haziranda, uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan bir çetenin peşine düştü ve çeteyi takibe aldı. Ülkelerinden para vererek kaçan ve savaştan kaçan göçmenler, daha sonra İstanbul'da bodrum katlarda şok evlerinde tutuldu. Buradan da Yunanistan'a gitmek isteyen göçmenler, kaçakçılara bin ile iki bin dolar arasında ödeme yaptı.

POLİS SÜSÜ VEREREK... 

Polis ekipleri ise bu çetenin peşine düştü. Zeytinburnu'nda bulunan evden göçmenler otobüse bindirildi. Otobüse bindirilen göçmenler, Silivri'ye geldiklerinde kendilerine polis süsü veren kaçakçılar, tepe lambalı otomobille aracın önünü kesti. Polis kılığına giren çete üyeleri,  arkadaşları olan diğer çete üyelerini otobsün çevresinde dizip onları tokatladı sözde şiddet uyguladı. Çete üyelerini gözaltına alıyormuş gibi yapan polis kılığındaki kişişer , otobüste bulunan göçmenleri ise indirdi. Polis kılığındakiler, göçmenleri otobüsten indirdi ve çete üyesi arkadaşlarını da alarak göçmenleri orada bırakıp otobüsle kaçtılar. 

Paralarını alamayan göçmenler ise çaresiz şekilde yol kenarında bekledi. Bölgeye polis ekipleri geldi ve bazı göçmenleri yol kenarında buldu. Bazıları ise bulunamadı. 

Başlatılan soruşturma kapsamında çete elebaşlarının da arasında olduğu 14 kişi yakalandı. Yapılan aramada 210 bin lira, 540 Euro ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/gocmene-maho-oyunu-41735070