Bankamatiklerde Yeni Dönem: 7 Bankadan Ortak ATM Kararı (Kamu Bankaları Hangileri)

Kamu bankalarından ortak ATM kararı geldi. 7 farklı banka tarafından alınan karar doğrultusunda Türkiye genelinde 15 bin noktaya ortam ATM kurulacak ve vatandaşlar masrafsız şekilde işlemlerini ortak ATM'lerden yapabilecek.

Bankamatiklerde Yeni Dönem: 7 Bankadan Ortak ATM Kararı (Kamu Bankaları Hangileri)

Kamu bankalarından ortak ATM kararı.

3 kamu bankası ortak ATM'de toplanma kararı aldı. Kamu bankalarının yanı sıra katılım ve PTT ile Emlak Katılım Bankası da söz konusu protokole katılacağını duyurdu. 

Vatandaşlar banka ile işlerinin çoğunu ATM üzerinden gerçekleştiriyor. Para yatırma, para çekme, havale EFT işlemleri, fatura ödeme, eğitim ödemeleri ve diğer birçok ödemeler işele işlemler ATM'ler üzerinden gerçekleştiriliyor. İnternet bankacılığından sonra en çok kullanılan ikinci yer olan ATM'lerde yeni dönem b aşlıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre birçok banka , ortak atm kararı aldı. 

BANKALARA MALİYETİ YÜKSEK

ATM'lerin bankalara ayrı bir maliyeti var bu maliyet de yüksek. İlk yatırım tutarı ve yer kirası ile yazılım , teknik ,bakım temizlik gibi giderler eklendiğinde bankamatikler her banka için ciddi masraflar doğurabiliyor. Bu konuda tasarrufa gitmek için bankalar ortak ATM kararı aldı. 

HANGİ BANKALAR? KAMU BANKALARI HANGİLERİ?

Ortak ATM kararı alan bankalar şu şekilde:

  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • Vakıf Katılım
  • Ziraat Katılım
  • PTTBank
  • Emlak Katılım

15 BİN NOKTAYA ATM

Edinilen son dakika bilgilerine göre ortak ATM'ler, yukarıdaki bankalarda hesabı olanlar için geçerli olacak ve tke bir noktadan hizmet verilecek. Bu ay imzalanacak protokol ile Türkiye genelinde 15 bin noktaya ATM yerleştirilecek. 

NE DEĞİŞECEK?

Ortak ATM kararının alınması ile birlikte ATM'lerden para çekecek vatandaşlar, masrafsız parasını alabilecek. İşbirliği içine giren bankaların müşterileri, ortak ATM'lerden işlemlerini masrafsız yapabilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA