Bakırlıoğlu'ndan 'Asgari Ücret Çıkışı' : Şu An Zaten Açlık Sınırının da Altında

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 2019 yılı asgari ücret tespit komisyonunun bugün toplandığını hatırlatarak, asgari ücretin 2019 yılında en az 2 bin 200 tl olması gerektiğini, 2018 yılı içerisinde asgari ücretin açlık sınırının dahi altında kaldığını söyledi.

Bakırlıoğlu'ndan 'Asgari Ücret Çıkışı' : Şu An Zaten Açlık Sınırının da Altında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 2019 yılı asgari ücret ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda değerlendirmelerde bulundu.

Türk İş'in araştırmasına göre 2018 yılı kasım ayı yoksulluk sınırının 6 bin 328 TL olduğunu hatırlatan Bakırlıoğlu,"Bilindiği üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün çalışmalarına başladı. En büyük işçi örgütü olan TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre 2018 Kasım ayı yoksulluk sınırı 6.328 liradır. Yani asgari ücret 4 kişilik bir ailenin bir haftalık harcamasına ancak yetmektedir." ifadelerini kullandı. 4 Kişilik bir ailenin , dengeli, sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için aylık gıda masrafının 1943 TL olduğunu söyleyen CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu, asgari ücretin an itibariyle açlık sınırının da altında olduğunu vurguladı.

Bakırlıoğlu, "4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı ise 1.943 liradır. Hâlâ net 1.603 lira olan asgari ücret maalesef, açlık sınırının altındadır. Bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonunda milyonlarca asgari ücretliye tercüman olan Gülden Görmez'in ve aynı koşullarda yaşayan milyonlarca insanın insanca yaşama isteğine kayıtsız kalamayız. Ekonomik kriz nedeniyle bir yıl içerisinde yüzde 30 eriyen asgari ücretin en az 2.200 lira olması için çaba sarf etmeliyiz. Asgari ücretliden vergi alınmamasının artık bir gereklilik olduğunu söylüyorum." dedi.