Bakanlıktan Gıda Yardımı Ne Zaman Yapılacak Başvuru Şartları Ne

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda yardımı yapılıyor. Başvuru nasıl yapılır, gıda yardımı ne zaman olur, kimler başvuru yapabilir?

Bakanlıktan Gıda Yardımı Ne Zaman Yapılacak Başvuru Şartları Ne

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılıyor. Peki bu yardımlar ne zaman yapılıyor.

Gıda yardımları başta Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ihtiyaç duyulması halinde yıl boyunca sürekli yapılan bir yardımdır. Yani ihtiyacı olan vatandaşların her an başvurabileceği bir yardımdır. Yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılmaktadır.

Kimler Başvurabilir

Başvuracak kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.

Ayrıca sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler başvurabilecek. Yani hane başına düşen gelirin 2022 yılı için 1.417,80-TL’den az olması gerekiyor.

Bununla beraber hane içerisinde son 15 gün içerisinde sosyal yardım başvurusu yapılmışsa başvuru kabul edilmiyor.

Başvurular Nasıl Yapılır

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartıyla yada e-devlet üzerinden yapılabilir.

Başvuru sahibi ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Gıda Yardımı Ne Zaman Yapılır

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada gıda yardımı ‘’ Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve ihtiyaç olması halinde yıl boyunca yardım yapılabilmektedir’’ deniliyor.

E-devlet Üzerinden Başvurmak İçin Tıklayın

Bunun gibi yardım haberlerinden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN